Σανγκάη: Ελλείψεις σε λάπτοπ και κινητά λόγω του lockdown – Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα
Τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν στην έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στην Σανγκάη προκαλώντας σοκ στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων.
Μεγάλα προβλήματα στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα προκαλεί το lockdown στην Κίνα και ειδικά στην Σανγκάη, λόγω κοροναϊού, καθώς είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Τουλάχιστον 30 εταιρείες τεχνολογίας της Ταϊβάν στην έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους λόγω του lockdown στην Σανγκάη προκαλώντας σοκ στην αγορά των τεχνολογικών προϊόντων, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι καταγράφονται ελλείψεις σε εξαρτήματα κινητών τηλεφώνων και ηλεκτρονικών υπολογιστών, φωτοβολταϊκών πάνελ και μπαταριών.
Καθυστερήσεις και στην Ελλάδα
Το lockdown επηρεάζει και την Ελλάδα, αφού παρατηρούνται καθυστερήσεις έως και 2 εβδομάδων στις παραδόσεις από Κίνα, σε σχέση με πριν, ειδικά στον κλάδο ένδυσης-υπόδησης, στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό και σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Προβλήματα φυσικά υπάρχουν και στην ίδια τη Σανγκάη, με ελλείψεις να εμφανίζονται πλέον σε βασικά αγαθά, και τους κατοίκους να δυσκολεύονται να βρουν τρόφιμα και φάρμακα.
Αποτέλεσμα είναι πολλοί να προσπαθούν να βρουν πράγματα στην μαύρη αγορά και να πέφτουν θύματα απατεώνων, που υπόσχονται να τους φέρουν αγαθά τα οποία και δε βλέπουν ποτέ.
- Η απονομή του Κυπέλλου χάντμπολ στον Ολυμπιακό (vids)
- Γύθειο: Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 60χρονου ψαρά – Βρέθηκε η βάρκα του σε ακτή με βράχια
- Σάκκαρη – Σονμέζ 2-0: Πέρασε εύκολα στον δεύτερο γύρο του Qatar Open (vid)
- Ελευσίνα: Σκότωσε την ηλικιωμένη μητέρα της προσπαθώντας να παρκάρει το ΙΧ – Πώς συνέβη το δυστύχημα
- Σαρκαστικό σχόλιο του ΠΑΣΟΚ για τον Λαζαρίδη – «Σας ευχαριστούμε για το ‘ιδιοφυές’ tweet»
- Το δικαίωμα στη σιωπή επικαλέστηκε η Μάξγουελ για την υπόθεση Επσταϊν – Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση

