Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ενδέχεται να επισκεφθεί το Κίεβο

Ουκρανία: Αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης ενδέχεται να επισκεφθεί το Κίεβο

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις με το επιτελείο του για το εάν θα επισκεφθεί την Ουκρανία ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος των ΗΠΑ

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, να επισκεφθεί την Ουκρανία ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ.

«Παίρνουμε αυτή την απόφαση τώρα», δήλωσε ο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε αν θα στείλει ανώτερο αξιωματούχο στην Ουκρανία. Στην ερώτηση ποιον θα έστελνε, ο Μπάιντεν γύρισε πίσω σε έναν δημοσιογράφο και είπε: «Είστε έτοιμοι να φύγετε;».

Ο Λευκός Οίκος επανέλαβε τα σχόλια του Μπάιντεν, λέγοντας ότι «είμαστε ακόμη σε συζητήσεις, αποφασίζοντας γι’ αυτό».

«Όπως γνωρίζετε, προφανώς είμαστε σε επαφή με την ουκρανική κυβέρνηση καθημερινά», δήλωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Karine Jean-Pierre στους δημοσιογράφους στο Air Force One, όταν της ζητήθηκαν περαιτέρω πληροφορίες.

Από τότε που οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την περιοχή γύρω από το Κίεβο, αρκετοί δυτικοί ηγέτες έχουν μεταβεί στην ουκρανική πρωτεύουσα για να διαδηλώσουν την υποστήριξή τους.

Τα επικρατέστερα ονόματα

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν κάνει προκαταρκτικές συζητήσεις για την αποστολή ενός υψηλόβαθμου μέλους της κυβέρνησης στην Ουκρανία, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN.

Ενώ ο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις είναι απίθανο να επισκεφθούν οι ίδιοι το Κίεβο σύντομα, οι αξιωματούχοι έχουν συζητήσει την αποστολή του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν ή του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Ωστόσο, οι πηγές δήλωσαν ότι η απόφαση απέχει πολύ από το να οριστικοποιηθεί και η επίσκεψη μπορεί τελικά να μην πραγματοποιηθεί.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο το περασμένο Σαββατοκύριακο. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στη συνέχεια ότι ο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει επί του παρόντος ένα δικό του ταξίδι.

Πιο σημαντική η στρατιωτική βοήθεια

«Δεν σχεδιάζουμε επί του παρόντος ένα ταξίδι του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία», δήλωσε τη Δευτέρα η εκπρόσωπος Τύπου Τζεν Ψάκι. Είπε ότι πιο σημαντική από μια προεδρική επίσκεψη ήταν η συνεχής παροχή όπλων και υποστήριξης.

«Αυτό που είναι πιο σημαντικό για την ουκρανική ηγεσία είναι ότι επισπεύδουμε τα όπλα και τους παρέχουμε τη βοήθεια και τα συστήματα ασφαλείας που χρειάζονται και σε αυτό επικεντρωνόμαστε», είπε η ίδια.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε την Τετάρτη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μπάιντεν ενημέρωσε τον ομόλογό του για ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει 11 ελικόπτερα Mi-17, 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη Switchblade, 18 οβιδοβόλα και προστατευτικό εξοπλισμό για την προστασία από χημικές επιθέσεις.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024