Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα: Η κατάθεση που ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση και φέρνει... σύλληψη

Πάτρα: Η κατάθεση που ρίχνει άπλετο φως στην υπόθεση και φέρνει… σύλληψη

Σημείο - κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ίσως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας όταν πέθανε η Ίριδα

Από μέρα σε μέρα αναμένεται να καταθέσει η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα που είχε αναλάβει να την υπόθεση θανάτου της Ίριδας τον Μάρτιο του 2021 στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα «Πελοπόννησος, η κατάθεσή της θεωρείται βέβαιο ότι θα ξεκλειδώσει τον τρόπο που το πρωί της 21ης Μαρτίου 2021 έφυγε από τη ζωή το 6,5 μηνών βρέφος της οικογένειας Δασκαλάκη.

Όλα γίνονται υπό άκρα μυστικότητα και συνεπώς ουδείς υποθετικά επιτρέπεται να προκαταλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσής της στις εισαγγελικές αρχές.

Ωστόσο, πηγές από ιατροδικαστικούς κύκλους αναφέρουν ότι η κατάθεση της κ. Τσιόλα δεν αποκλείεται να συμβάλει στην άσκηση μιας ακόμη ποινικής δίωξης, αυτή τη φορά για τον θάνατο της Ιριδας.

Η ιατροδικαστής της Πάτρας είναι εκείνη η οποία στο πόρισμά της για το βρέφος -όπου συμπεριλαμβάνεται και η έκθεση της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου (αγενεσία φλεβόκομβου)- σημειώνει ως αίτιο θανάτου και το «πνευμονικό οίδημα».

Σημειώθηκε, δηλαδή, διπλή αιτία θανάτου, κάτι που δεν συνηθίζεται στις ιατροδικαστικές εκθέσεις. «Είμαι έτοιμη να καταθέσω στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης και να διευκρινίσω οτιδήποτε μου ζητηθεί» δήλωσε η κ. Τσιόλα.

Κάτι ύποπτο συμβαίνει

Σύμφωνα με το MEGA, μετά τον χαμό της 9χρονης Τζωρτζίνας, κατάλαβε ότι κάτι ύποπτο μπορεί να κρύβεται πίσω από τους τρεις θανάτους των παιδιών στην ίδια οικογένεια, και έσπευσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας.

«Στις 2 Φεβρουαρίου του 2022, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας πήγα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πάτρας και ζήτησα να γίνει προκαταρκτική εξέταση με θέμα την συνδυαστική μελέτη για τα τρία κορίτσια της οικογένειας προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια των τριών θανάτων. Προς τιμήν της η εισαγγελία το έπραξε άμεσα» αναφέρει η κ. Τσιόλα.

Τα τρία σημεία που η αδερφή της Πισπιρίγκου «μπέρδεψε» τα γεγονότα

Στο πλαίσιο αυτό, σημείο – κλειδί στην υπόθεση αποτελεί ίσως η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα, η οποία ήταν παρούσα στο σπίτι της οικογένειας όταν πέθανε η Ίριδα.

«Έχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της. Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ίριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Άρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;» έχει ισχυριστεί η ίδια.

Ωστόσο, υπάρχουν τρία σημεία που, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλύονται από τους αστυνομικούς στο πλαίσιο των ερευνών. Τρία σημεία που η αδερφή της μητέρας «μπέρδεψε» τα γεγονότα και οι εξηγήσεις της, όταν κληθεί θα έχουν ιδιαίτερη σημασία:

  • Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της μικρής. Άλλα κατέθεσε στην αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική της συνέντευξη, έστω και αν αργότερα έσπευσε να τα διορθώσει.
  • Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Η θεία των παιδιών κατέθεσε τότε ότι οι γονείς βρίσκονταν σε διάσταση. Όταν ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε, το αρνήθηκε και είπε πως ο πατέρας έλειπε για δουλειά.
  • Το τρίτο και εξίσου σημαντικό σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Η θεία έχει καταθέσει πως η αδερφή της, ήταν υγιέστατη. Κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της μητέρας.

Ερευνα για Μαλένα και Ίριδα

Την ίδια στιγμή, προχωρούν οι διαδικασίες για τη διερεύνηση του θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας, καθώς ανατέθηκε στους δύο ιατροδικαστές της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Yπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλογριά, να πραγματοποιήσουν νέες εξετάσεις σε δείγματα από τα δύο κορίτσια.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, είχε συσταθεί επιτροπή η οποία ατύπως είχε αναλάβει να αναψηλαφήσει τον ιατρικό φάκελο της Μαλένας, που είχε καταλήξει το 2019 σε ηλικία 3,5 ετών, με το τότε ιατριδικαστικό πόρισμα να μιλά για ηπατική ανεπάρκεια.

Ωστόσο, μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της 9χρονης Τζωρτζίνας, που οδήγησαν και στην προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Εισαγγελία της Αθήνας παρήγγειλε νέα προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέθεσε στη Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Από εκεί υπήρξε νέα παραγγελία προς την Ιατροδικαστική Yπηρεσία για ορισμό δύο πραγματογνωμόνων, προκειμένου να διερευνηθούν από μηδενική βάση τα αίτια θανάτου της Μαλένας, αλλά και της μόλις 6 μηνών Ίριδας.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024