Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντίθετη η Ουκρανία με την πρωτοβουλία του Βατικανού για την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου

Αντίθετη η Ουκρανία με την πρωτοβουλία του Βατικανού για την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου

H oυκρανική πρεσβεία στο Βατικανό εμφανίστηκε αντίθετη με την πρωτοβουλία του Βατικανού να σηκώσουν τον ξύλινο σταυρό στο Κολοσσαίο, την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών, μια ουκρανική και μια ρωσική οικογένεια.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας παρά την Αγία Έδρα, δεν συμφωνεί με την πρωτοβουλία του Βατικανού, να σηκώσουν τον ξύλινο σταυρό, κατά την αναπαράσταση της Οδού του Μαρτυρίου, την Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών στο Κολοσσαίο, μια ουκρανική και μια ρωσική οικογένεια.

«Η πρεσβεία της Ουκρανίας στην Αγία Έδρα κατανοεί και συμμερίζεται την γενική ανησυχία στην Ουκρανία, και σε πολλές άλλες κοινότητες, σε ό,τι αφορά την ιδέα να επιλεγούν Ρωσίδες και Ουκρανές γυναίκες, οι οποίες θα πρέπει να φέρουν τον σταυρό», έγραψε στο Twitter o Ουκρανός πρέσβης Άντρι Γιουράς.

«Τώρα, ασχολούμεθα με το θέμα αυτό και προσπαθούμε να εξηγήσουμε τις δυσκολίες που αφορούν την υλοποίηση και ενδεχόμενες συνέπειες», πρόσθεσε.

Χθες, το Βατικανό ανακοίνωσε ότι μια οικογένεια Ρώσων και μια Ουκρανών θα σήκωναν τον ξύλινο σταυρό κατά την δέκατη τρίτη στάση της καθολικής Via Crucis, την Παρασκευή.

«Πρόκειται για μια από τις στιγμές με βαθύτερη θρησκευτική σημασία: είναι η στιγμή κατά την οποία ο Χριστός αποκαθηλώνεται από τον σταυρό και το σώμα του παραδίδεται στην Παναγία», γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024