Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία: Ζήτησε μη επανδρωμένα Bayraktar από την Τουρκία - «Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να μας προμηθεύσει»

Σερβία: Ζήτησε μη επανδρωμένα Bayraktar από την Τουρκία – «Ο Ερντογάν υποσχέθηκε να μας προμηθεύσει»

Την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar ζήτησε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίο έλαβε την υπόσχεση «ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε».

Σε δήλωση σχετικά με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι ο τούρκος πρόεδρος του έχει υποσχεθεί να πωλήσει στη χώρα του επιθετικά drones Μπαϊρακτάρ (φωτογραφία, επάνω, από aa.com.tr).

Το αστέρι του Αζερμπαϊτζάν

Οπως σημειώνει η τουρκική haberler.com, η Τουρκία έχει προσθέσει ένα νέο όνομα στις επιτυχίες της στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας τα τελευταία χρόνια.

Τα ένοπλα UAV εγχώριας παραγωγής και τα τουρκικά αμυντικά οχήματα που πολλές χώρες θέλουν να προσθέσουν στο απόθεμά τους έχουν προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή μετά τους πρόσφατους πολέμους.

Το UAV Μπαϊρακτάρ, που είχε μεγάλη επίδραση στην κατάληψη του Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν και έκανε το αστέρι του Αζερμπαϊτζάν να λάμψει εναντίον της Αρμενίας, αυτή τη φορά έγινε το κύριο θέμα με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, τονίζεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

Και προστίθεται ότι ο αγώνας της Ουκρανίας με το ένοπλο Bayraktar TB2 ενάντια στα ισχυρά όπλα των ρωσικών στρατευμάτων ήταν από τους πιο πολυσυζητημένους σε όλο τον κόσμο.

Ενας από τους αγοραστές που ενδιαφέρθηκαν για το Bayraktar ήταν η Σερβία.

Ελαβε την υπόσχεση

Ο πρόεδρός της Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος δημιούργησε θετικές σχέσεις με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι έλαβε την υπόσχεση για την προμήθεια του drone Μπαϊρακτάρ από την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Σερβίας, στο πλαίσιο άσκησης που πραγματοποίησε ο στρατός στη χώρα του, είπε ότι μετέφερε το αίτημά του στον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να αγοράσουν το οπλισμένο Bayraktar TB2.

Ο Βούτσιτς είπε:

«Του είπα ότι θέλουμε να αγοράσουμε το Bayraktar TB2 από την Τουρκία, στη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», προσθέτοντας ότι «θα εντάξουμε αυτά τα όπλα στον σερβικό στρατό».

«Ο Ερντογάν μου υποσχέθηκε ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε. Θα συμπεριλάβουμε αυτά τα όπλα στον κατάλογο του Σερβικού Στρατού», ανέφερε ο Βούτσιτς.

«Πολύ καλά UAV»

Ο σέρβος πρόεδρος, ο οποίος ανακοίνωσε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον του για το Bayraktar TB2 το 2010, είχε δηλώσει πριν 2 χρόνια:

«Μας ενδιαφέρουν πολύ τα συστήματα UAV και σίγουρα θα πάρουμε περισσότερα στο μέλλον. Θα δούμε αν θα καταλήξουμε σε συμφωνία με την τουρκική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για πολύ καλά UAV, πρέπει να επαινέσω τους τούρκους κατασκευαστές».

Η Σερβία είχε παραλάβει κινεζικής κατασκευής μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Rainbow CH-92A το 2020.

Πηγή: haberler.com, echedoros-a.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024