
Σεισμός στη Θήβα: Συνεχίζεται ο «χορός» των Ρίχτερ – Δόνηση 4,3 τα ξημερώματα και άλλες τέσσερις μέσα σε δύο ώρες
Νέος σεισμός στη Θήβα
Νέα, έντονη σεισμική δραστηριότητα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στην περιοχή της Θήβας, η οποία «δίνει» αρκετούς σεισμούς το τελευταίο διάστημα.
Η πρώτη και πιο ισχυρή δόνηση σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 το πρωί, με ένταση 4,3 Ρίχτερ, επίκεντρο στα έξι χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας και εστιακό βάθος στα 11,9 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ενημερωμένη καταγραφή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.
Τέσσερις ακόμα δονήσεις
Ακολούθησαν τέσσερις μικρότερες δονήσεις μέσα στις επόμενες περίπου δυο ώρες, με τη μεγαλύτερη να καταγράφεται στα 3,6 Ρίχτερ, λίγο πριν τις 6:30 το πρωί, στο ίδιο επίκεντρο και με εστιακό βάθος στα 11,2 χιλιόμετρα.
Οι υπόλοιπες δονήσεις ήταν 2,3, 2.5 και 2,1 Ρίχτερ με την τελευταία να καταγράφεται γύρω στις 7:30.
Τι αναφέρουν οι σεισμολόγοι
Με δεδομένη την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, ο Άκης Τσελέντης είχε πει προ ημερών πως δεν ανησυχεί ιδιαίτερα. «Εγώ δεν ανησυχώ από αυτούς τους σεισμούς στη Θήβα» είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας.
«Δεν έχουμε ενεργοποίηση κάποιου μεγάλου ρήγματος» προσέθεσε ο καθηγητής Σεισμολογίας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στην περιοχή είναι η ενεργοποίηση ενός μικρού ρήγματος με δυο κλάδους ενώ σημείωσε ότι η πόλη της Θήβας είναι μια αρχαία πόλη και πολλά κτίρια έχουν κτιστεί πάνω σε ερείπια.
Λέκκας: Αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας – Θα έχουμε κι άλλους μετασεισμούς
Για την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Θήβα μίλησε στο in ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας.
Ο κ. Λέκκας ανέφερε πως «έχουμε μία αναζωπύρωση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή».
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι πιθανό να σημειωθούν μετασεισμοί τις επόμενες ημέρες, ωστόσο εκτιμώ πως θα διατηρηθούν στο ίδιο μέγεθος» τόνισε ο κ. Λέκκας, προσθέτοντας πως στο σημείο βρίσκονται πολλά ρήγματα μαζί και πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά σεισμογενής, καθώς από πέρσι μας έχει δώσει 2.300 σεισμούς.
- Κρούσμα ιού του Δυτικού Νείλου στη Γλυφάδα: Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί στην περιοχή
- Το σενάριο για Γκουαρντιόλα στην Εθνική Ιταλίας και οι άλλοι υποψήφιοι
- ΠΑΣΟΚ: Η «σπαζοκεφαλιά» των δημοσκοπήσεων, η τρίτη θέση και η στρατηγική απέναντι στον Τσίπρα
- Κλιματική κρίση: Θερινή ενεργειακή φτώχεια στην Ελλάδα – Τα σπίτια μετατρέπονται σε θερμικές παγίδες
- «Άλεξ / Αλέξανδρος: Μια μικρή ιστορία για τη βία» με τον Πάνο Βλάχο στο ΙΜΚ
- Η κλιματική αλλαγή «σπρώxνει» τις ελαιοκαλλιέργειες της Μεσογείου στα βόρεια – Οι κερδισμένες χώρες- Τι θα συμβεί με την Ελλάδα





