
Λέκκας για Θήβα: Οι σεισμοί μπορεί να συνεχιστούν – Ο κόσμος να μείνει μακριά από παλιά κτίσματα
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 ρίχτερ.
«Είναι ένας σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έγινε στα ανατολικά της Θήβας, κοντά στο χωριό Καλλιθέα, με 5 χλμ. εστιακό βάθος. Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Χαλκίδα, Λαμία, Αθήνα και άλλες περιοχές. Αποτελεί και αυτός τμήμα της αναζωπύρωσης που είχαμε τις τελευταίες τέσσερις ημέρες στην περιοχή της Θήβας. Η αναζωπύρωση έρχεται να συμπληρώσει κανονικά μία ακολουθία που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται πριν από 14 μήνες και περιλαμβάνει σεισμούς που πλησιάζουν τις 3.000», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας, πρόεδρος ΟΑΣΠ.
Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα το εύρος των σεισμικών δονήσεων είναι μικρό με το μεγαλύτερο να φτάνει τα 4,8 ρίχτερ.
«Εκ μέρους της Πολιτείας έχουμε πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα και ως Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και ως υπουργείο Κλιματικής Κρίσης», τόνισε.
«Πρέπει να υπάρχει ηρεμία. Η σεισμική ακολουθία μπορεί να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες δίχως να έχουμε ζημιές. Η ισχυρή σύσταση είναι να αποφύγουμε παλιές κατασκευές», πρόσθεσε με αφορμή τον σεισμό των 4,3 ρίχτερ που σημειώθηκε βόρεια της Οινόης.
- Κακουργηματική δίωξη για ψευδή δήλωση πατρότητας βρέφους – Χειροπέδες σε 48χρονο δικηγόρο και 20χρονη αλλοδαπή
- LIVE: ΟΦΗ – Λεβαδειακός
- Super League 2: Υποβιβασμός για την Καβάλα (3-1, vid) – Σώθηκαν ΠΑΟΚ Β’ και Νέστος Χρυσούπολης (1-1)
- Καστοριά: Εξαπάτησαν τηλεφωνικά 93χρονη και απέσπασαν χρυσές λίρες και μετρητά
- Η σέλφι και τα… χαμόγελα του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Πέδρο Σάντσεθ στη Βαρκελώνη
- Μεγάλη φωτιά στην Ακράτα – Ήχησε το 112 για εκκένωση στην Άνω Πορόβιτσα
