Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Σφοδρή διπλωματική μάχη με την Ιταλία - Το «παράπονο» της Ζαχάροβα

Ρωσία: Σφοδρή διπλωματική μάχη με την Ιταλία – Το «παράπονο» της Ζαχάροβα

Ρωσία και Ιταλία ανταλλάσσουν διπλωματικά «πυρά».

Σε ιδιαίτερα σκληρά σχόλια κατά της Ιταλίας προχώρησε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως σημειώνει σε ανταπόκρισή του για την ΕΡΤ ο Κρίστιαν Μαυρής, η σημερινή τροπολογία της ΕΕ που ζητά άμεσο εμπάργκο στις εισαγωγές όλων των ρωσικών πηγών ενέργειας δεν πέρασε απαρατήρητη από το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μιλώντας στην εκπομπή Solovyov Live της Ρωσικής τηλεόρασης, η Μαρία Ζαχάροβα χαρακτήρισε «απρεπή» τη στάση της Ιταλίας στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, προσθέτοντας μάλιστα πως «σε αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή, μάλλον ξέχασε ποιος κάποτε άπλωσε χέρι βοηθείας. Και τώρα, με όλη της την ηγεσία, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή μιας επίθεσης κατά της χώρας μας».

Το «παράπονο» της Ζαχάροβα

Η αναφορά της Ζαχάροβα είναι στη δίμηνη ρωσική ανθρωπιστική αποστολή «Από τη Ρωσία με αγάπη» που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας Covid-19 και που έγινε αντικείμενο έντονης συζήτησης πρόσφατα για ενδεχόμενη κατασκοπεία της Ρωσίας σε ιταλικές υποδομές. Ένα θέμα, η αποστολή, για το οποίο εκφράστηκε πρόσφατα και ο Ρώσος Πρέσβης στη Ρώμη.

Ωστόσο, η Ζαχάροβα εξαπολύει πυρά μόνο κατά της «ιταλικής διοίκησης» και όχι κατά των Ιταλών, εφόσον ξεκαθάρισε πως υπάρχουν Ιταλοί πολίτες που «γράφουν πως ντρέπονται για αυτούς που τους κυβερνούν, που δεν συμμερίζονται αυτή τη θέση και που κατανοούν την προέλευση αυτής της κρίσης».

Η απάντηση του Μάριο Ντράγκι

Σήμερα ο Μάριο Ντράγκι υποδέχτηκε τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, με τον οποίο συζήτησαν θέματα ασφάλειας και το ενεργειακό. Κρίσιμα ζητήματα αυτό τον καιρό, και ειδικά το δεύτερο θεωρείται πολύ λεπτό, εφόσον ο Ιταλός πρωθυπουργός θεωρεί πως το price cap στην τιμή του αερίου είναι η σωστή προσέγγιση, ενώ ο Ολλανδός πρωθυπουργός διαφωνεί με αυτή την άποψη – τουλάχιστον μέχρι στιγμής.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου, και διερωτώμενος για την τηλεοπτική επίθεση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Μάριο Ντράγκι απάντησε στον δημοσιογράφο: «Απρεπείς κυρώσεις; Μόνο οι σφαγές που βλέπουμε καθημερινά είναι απρεπείς».

Sports in

«Να’ τοι, να’ τοι οι πρωταθλητές»: Στην Ελλάδα τα «χρυσά μωρά» του Ολυμπιακού (pics)

Η αποστολή του Ολυμπιακού έφτασε πριν από λίγο στο «Ελ. Βενιζέλος» μετά την κατάκτηση του Youth League στο Final-4 της Ελβετίας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024