Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Καλεντερίδης: Σε αυτή την περιοχή της Ουκρανίας θα γίνει η «μητέρα των μαχών»

Καλεντερίδης: Σε αυτή την περιοχή της Ουκρανίας θα γίνει η «μητέρα των μαχών»

Με δεδομένο ότι οι θηριωδίες στην πόλη Μπούτσα έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, τώρα είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για μια ειρηνευτική συμφωνία.

Το τι επιδιώκουν οι Ρώσοι αλλά και τις ακριβώς είναι το τάγμα Αζόφ ανέλυσε ο γεωπολιτικός αναλυτής, Σάββας Καλεντερίδης.

Ο γεωπολιτικός αναλυτής, συγγραφέας και αρθρογράφος, Σάββας Καλεντερίδης, μιλώντας στον Realfm 97,8 δήλωσε ότι «σε επιχειρησιακό επίπεδο αυτό που επιδιώκουν οι Ρώσοι και το λένε και όλα τα δίκτυα που παρακολουθούν με επαγγελματικό τρόπο τις εξελίξεις, είναι μια απόπειρα περικύκλωσης της λεγόμενης γραμμής Μαζινό. Η γραμμή Μαζινό στην Ουκρανία είναι αυτή η γραμμή αντιπαράθεσης μεταξύ του Ντονμπάς και του ουκρανικού στρατού».

Η μητέρα των μαχών και το χειρότερο σενάριο

«Όσο διαρκεί ο πόλεμος αυτές τις 40 ημέρες δεν έχουν πάρει σχεδόν κανένα μέτρο οι δυνάμεις των αυτονομιστών και του ρωσικού στρατού. Σύμφωνα με υπολογισμούς υπάρχουν 50.000 Ουκρανοί στρατιώτες εκεί και εκεί (σ.σ. στη γραμμή Μαζινό) θα γίνει η «μητέρα των μαχών». Αν όμως πετύχουν και τους περικυκλώσουν με μια κατεύθυνση από το Χάρκοβο μέχρι την Μαριούπολη, εκεί πραγματικά θα γίνουν πολύ αιματηρές μάχες. Με δεδομένο ότι οι θηριωδίες στην πόλη Μπούτσα έχουν ήδη δημιουργήσει πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις, τώρα είναι παρακινδυνευμένο να μιλήσουμε για μια ειρηνευτική συμφωνία» πρόσθεσε.

Τι είναι το τάγμα Αζόφ

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την ομιλία του μαχητή του τάγματος Αζόφ στη Βουλή είπε ότι «θα ξεκινήσω πρώτα από τους χαρακτηρισμούς που είδα στο διαδίκτυο για το πρόσωπο και τα ανθρωπολογικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου. Δηλαδή ενώ κάποιοι τον κατηγορούν για ναζί – ενώ δεν είναι βέβαιο ότι είναι – όσοι συμμετέχουν στο τάγμα Αζόφ δεν είναι νεοναζί. Μπορεί να είναι και 10.000 άνθρωποι που συμμετέχουν αλλά πιστεύω ότι οι ναζί δεν ξεπερνούν τους 1.000. Τώρα, οι αναφορές ότι μοιάζει σαν πίθηκος είναι καθαρά φασιστικές. Οι Έλληνες ποτέ δεν είχαμε την άποψη ότι είμαστε αρία φυλή και δεν είναι σωστό να ξεσπάμε σε έναν ομογενή».

«Το τάγμα Αζόφ και  άλλα τέτοια τάγματα είναι οργανώσεις παρακρατικές, παραστρατιωτικές οργανώσεις που δεν είναι υπό τον πλήρη έλεγχο των κυβερνήσεων. Έχει ενταχθεί στην Εθνοφρουρά το Αζόφ, πιθανόν έχει χάσει αυτά τα χαρακτηριστικά, ο πυρήνας του όμως είναι αυτός που είπαμε. Είναι η οργάνωση που τορπίλιζε τις συμφωνίες του Μινσκ για να αποτελέσουν άλλοθι για τον Πούτιν για να εισβάλει. Το γεγονός ότι επιλέχθηκε ένας μαχητής που επαναλαμβάνω δεν είναι απαραίτητο να είναι νεοναζί, να μιλήσει στο ελληνικό κοινοβούλιο, θα το έλεγα άστοχο ή και προβοκάτσια» σημείωσε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024