
Αλέξης Τσίπρας: Συνάντηση με τον Κοβατσέφσκι – Συμφώνησαν στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Όπως τόνισαν, η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι, με τον οποίο συνομίλησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τις σχέσεις Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας.
Όπως τόνισαν, η Συμφωνία των Πρεσπών απέδειξε ότι η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση του διεθνούς δικαίου είναι η μόνη λύση απέναντι στον εθνικισμό και την περιφερειακή αποσταθεροποίηση.
Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφέρθηκε στις πολύ μεγάλες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζαν σήμερα τα Δυτικά Βαλκάνια, αν η Συμφωνία των Πρεσπών δεν είχε οδηγήσει στο ξεπάγωμα της ευρωπαϊκής τους προοπτικής. Στο πλαίσιο αυτό, τονίστηκε η ανάγκη να ξαναδημιουργηθεί στην ΕΕ η δυναμική προς αυτή την κατεύθυνση και να προχωρήσει άμεσα η ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τομεάρχης εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κατρούγκαλος και η Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνη στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
- Ο δρόμος για τη Μάλτα: Τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός για να βρεθεί ξανά στο Final Four του Champions League
- Κάμπινγκ: Backstage από την επίσημη φωτογράφηση της σειράς
- ΠΑΣΟΚ: Υποθηκεύουν την εθνική ενεργειακή ασφάλεια εν μέσω παγκόσμιας κρίσης
- ΕΟ ΚΚΕ: Διάταξη-ταφόπλακα για τις κοινωνικές δομές των δήμων και των εργαζομένων από την κυβέρνηση
- Νέα Αριστερά: Πόσες ακόμα θα μετρήσουμε νεκρές, μέχρι να κατοχυρωθεί νομικά η γυναικοκτονία;
- Νέο πλαίσιο για το κέντρο της Άρτας: Μπάρες, έλεγχος κυκλοφορίας και προστασία των πεζοδρόμων
