Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλικές εκλογές: Νικητής ο Μακρόν με 53% στον β’ γύρο δείχνει δημοσκόπηση

Γαλλικές εκλογές: Νικητής ο Μακρόν με 53% στον β’ γύρο δείχνει δημοσκόπηση

Στον πρώτο γύρο ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με 26% και ακολουθεί η Λεπέν με 22%

Ο Εμανουέλ Μακρόν θα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 53% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners.

Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόν πιστώνεται με το 26% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 22%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 17% η Βαλερί Πεκρές με 9%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 9% .

Η Λεπέν δεσμεύτηκε για σκληρή στάση απέναντι στις αγορές

Πάντως η υποψήφια της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν δεσμεύτηκε ότι θα κρατήσει σκληρή στάση απέναντι στις αγορές. Ωστόσο, χαρακτήρισε «σοβαρό» το οικονομικό της πρόγραμμα, κι ενώ ήδη οι δημοσκοπήσεις την δείχνουν να έχει ανακτήσει έδαφος και να περνά στον β’ γύρο.

Η Λεπέν, μιλώντας στο RTL χλεύασε τη «μοιρολατρία» ότι θα υπάρξουν σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις αν ο Μακρόν δεν επανεκλεγεί.

Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο Μακρόν ναι μεν προηγείται, αλλά μέσα σε περιθώριο σφάλματος, κάτι που προκάλεσε αναταραχή στους επενδυτές, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το κόστος δανεισμού για τη χώρα.

«Το πρόγραμμα που υπερασπίζομαι είναι σοβαρό», είπε η Λεπέν και δεσμεύτηκε να «επιστρέψει στους Γάλλους τα χρήματά τους» μειώνοντας τον ΦΠΑ καθώς και την συνεισφορά της χώρας στον προϋπολογισμό της ΕΕ και να αυξήσει τις κοινωνικές δαπάνες.

Η Λεπέν ανέφερε ότι οι πολιτικές της δεν προορίζεται για τις χρηματαγορές, καθώς δεν είναι οι αγορές που δημιουργούν θέσεις εργασίας. Αντίθετα υποστήριξε ότι το πρόγραμμά της θα χρηματοδοτηθεί από την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της παράνομης μετανάστευσης.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024