Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία: Μάσκα τέλος και σε εσωτερικούς χώρους από τις 20 Απριλίου

Ισπανία: Μάσκα τέλος και σε εσωτερικούς χώρους από τις 20 Απριλίου

Στα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάντως, η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική.

Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι από τις 20 Απριλίου θα καταργηθεί η υποχρέωση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, εξαιρουμένων των μέσων μαζικής μεταφοράς και των νοσοκομείων.

«Θα παρουσιάσουμε, στο υπουργικό συμβούλιο της 19ης Απριλίου, ένα διάταγμα με το οποίο η μάσκα δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική στους εσωτερικούς χώρους», είπε η υπουργός Υγείας, Καρολίνα Νταρίας. Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ την επομένη, μετά τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Στα κέντρα υγείας, τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πάντως, η μάσκα θα παραμείνει υποχρεωτική.

Πολλές χώρες έχουν ήδη άρει το μέτρο αυτό, όμως, η ισπανική κυβέρνηση προτίμησε να περιμένει, ώστε να περάσει η Μεγάλη Εβδομάδα των Καθολικών (10-17 Απριλίου), προτού να βάλει τέλος στη χρήση της μάσκας.

Η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε τερματιστεί από τις αρχές Φεβρουαρίου. Την περασμένη εβδομάδα, καταργήθηκε και η υποχρεωτική καραντίνα για τα ελαφρά κρούσματα της Covid-19, στο πλαίσιο μιας νέας στρατηγικής, που στοχεύει να αντιμετωπίζεται η ασθένεια ως ενδημική, όπως η γρίπη.

Έχουν επίσης σταματήσει τα συστηματικά τεστ για όλα τα ύποπτα κρούσματα ή για τις επαφές των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εξαιρουμένων των ευπαθών ομάδων (άνω των 60 ετών, ανοσοκατεσταλμένοι, εγκυμονούσες), του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και των σοβαρών κρουσμάτων.

Η Ισπανία έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, με το 92,5% των κατοίκων άνω των 12 ετών να έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 102.747 θάνατοι από Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Only in

Ο πληθωρισμός εκτινάσει το σουβλάκι και η ακρίβεια καταβροχθίζει τα εισοδήματα

Οι λογαριασμοί ρεύματος, η τιμή των καυσίμων αλλά και των τροφίμων είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες που έχουν «γονατίσει» από την ακρίβεια. Πέφτουν και τα τελευταία «κάστρα» με το τυλιχτό σουβλάκι να γίνεται… πολυτελείας.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024