Υγειονομικά σαφώς αντίθετος στην επέκταση της χρονικής διάρκειας των πιστοποιητικών δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
«Τα πιστοποιητικά, όπως πάνε να γίνουν, είναι μηχανισμός χαλάρωσης για να λειτουργήσει καλύτερα η αγορά» σημείωσε, διευκρίνισε όμως ότι «η κυβέρνηση όμως συνυπολογίζει πολλές παραμέτρους».
«Τη στιγμή που δεν έχει αποφασίσει ακόμα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού τέταρτη δόση, αντιλαμβάνομαι την επέκταση της χρονικής διάρκειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Όταν ακολουθήσουμε τους Αμερικανούς του FDA και του CDC νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να επανεξεταστεί» δήλωσε ο καθηγητής.
Η ανοσία που αφήνει η Όμικρον διαρκεί 1 με 2 μήνες
«Η ανοσία που αφήνει η Όμικρον είναι πολύ μικρότερης χρονικής διάρκειας, 1 με 2 μήνες. Έχουμε πολλές επαναμολύνσεις… Άρα η επέκταση του πιστοποιητικού νοσήσεις στο εξάμηνο δεν γίνεται με κριτήριο την υγειονομικά πλήρη προστασία του εμβολιαζόμενου, αλλά την απροβλημάτιστη λειτουργία της εστίασης» σχολίασε.
Ο κ. Βασιλακόπουλος υπογράμμισε ότι οι άνω των 50 εμβολιάζονται στις ΗΠΑ με τέταρτη δόση, δηλαδή 4 μήνες μετά την τρίτη. «Τώρα πρέπει να εμβολιάσουμε τους πιο ευάλωτους να δοθεί τώρα η τέταρτη δόση για τους άνω των 60 ή άνω των 50. Να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν προληπτικά, να μην απαγορεύεται».
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας