Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Ποιοι εργαζόμενοι δεν κάνουν rapid test από σήμερα

Κοροναϊός: Ποιοι εργαζόμενοι δεν κάνουν rapid test από σήμερα

Η νέα ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού

Aλλαγές και στα υποχρεωτικά rapid test ανεμβολίαστων εργαζόμενων, φέρνει η νέα διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, αφού παίρνει παράταση η ισχύς των πιστοποιητικών τους.

Μέχρι πρότινος, όσοι είχαν νοσήσει και δεν πήγαν να κάνουν εμβόλιο θεωρούνταν ανεμβολίαστοι και υπόκεινταν στα περιοριστικά μέτρα σε εστίαση, λιανεμπόριο, εργασία αλλά και σε άλλες δραστηριότητες. Το ίδιο συνέβαινε και με όσους έκαναν τις δύο δόσεις του εμβολίου ή τη μία δόση του μονοδοσικού Johnson & Johnson και δεν θέλησαν να κάνουν την αναμνηστική.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι ενήλικες έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, τριών μηνών από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Με τα νέα δεδομένα που ανακοινώθηκαν χθες, δεν είναι λίγοι αυτοί που θα απαλλαχτούν από το κόστος των τεστ.

Για παράδειγμα, οι ανακοινώσεις επηρεάζουν όσους νόσησαν πριν από τρεις μήνες και θεωρητικά, έληγε το πιστοποιητικό τους. Δεν χρειάζεται να υποβάλλονται σε δύο υποχρεωτικά rapid test την εβδομάδα, αφού θα θεωρούνται νοσήσαντες για τρεις παραπάνω μήνες, ή εμβολιασμένοι για δύο παραπάνω μήνες.

Η νέα ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού

Με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση άλλαξε η διάρκεια ισχύος τόσο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού όσο και για το πιστοποιητικό νόσησης. Η διάρκεια ισχύος για αυτά τα πιστοποιητικά έλαβε παράταση, όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με τη νέα απόφαση, που αφορά εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, η μεν διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού είναι στους 9 μήνες, η δε του πιστοποιητικού νόσησης στους 6 μήνες. Τα χρονικά όρια ήταν ενενήντα (90) ημέρες και επτά (7) μήνες αντίστοιχα.

Έτσι, τα πιστοποιητικά νόσησης που έληξαν προ της 4ης Απριλίου, που ξεκινά η εφαρμογή της απόφασης, θα έχουν πλέον νέα ημερομηνία λήξης.

Πότε καταργούνται τα rapid test για όλους τους ανεμβολίαστους

Η αρχή της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα έγινε με την κατάργηση του ενός self test για μαθητές στα σχολεία, που θα εφαρμοστεί από αυτή την εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι πρώτα θα καταργηθεί το ένα rapid test την εβδομάδα για τους εργαζόμενους και δεν αποκλείεται να ακολουθήσει ο υποχρεωτικότητα των ελέγχων για την εργασία.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024