Κοροναϊός: Ποιοι δεν θα δικαιούνται να επανεκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης
Ξανακόλλησες κοροναϊό; Αν δεν τηρείται μία προϋπόθεση, δεν θα διαθέτεις πιστοποιητικό νόσησης.
Αλλαγές ανακοινώθηκαν στα πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.
Αναλυτικότερα, η νέα ΚΥΑ, που εκδόθηκε στις 2 Απριλίου και έχει ισχύ μέχρι τις 11 Απριλίου, αναφέρεται και στα άτομα που δικαιούνται να επανεκδώσουν πιστοποιητικό νόησησης σε περίπτωση που νοσήσουν ξανά με κοροναϊό.
Αρχικά, στη νέα ΚΥΑ διευρύνεται η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους τρεις μήνες στους έξι μήνες (180 μέρες) μετά τον πρώτο θετικό διαγνωστικό τεστ.

Τι θα ισχύει για τους ανεμβολίαστους
Οι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και βρεθούν θετικοί.
Αντιθέτως οι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο (2) δόσεις του εμβολίου είτε με το μονοδοσικό εμβόλιο, που επαναμολύνονται από κοροναϊό COVID-19 δεύτερη φορά εντός του χρονικού διαστήματος ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού (δηλ. εντός των εννέα (9) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης ή της μοναδικής δόσης), μπορούν να επανεκδώσουν πιστοποιητικό επαναμόλυνσης, το οποίο έχει διάρκεια εκατόν ογδόντα (180) ημέρες.
Υπενθυμίζεται ότι ανεμβολίαστοι δεν μπορούν να εκδώσουν ξανά πιστοποιητικό νόσησης, εφόσον πραγματοποιηθεί επαναληπτικός εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR μετά από τις εκατόν ογδόντα (180) ημέρες ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης συν μία (1) ημέρα και βρεθούν θετικοί.
Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί με 3 δόσεις δεν χρειάζεται να εκδώσουν πιστοποιητικό νόσησης, διότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους δεν έχει ημερομηνία λήξης.
- BBC: «Στην Άρσεναλ με 40 εκατ. ευρώ ο Τζόλης»
- Η διατροφή που κρατά το κουνέλι σας υγιές, δραστήριο και χαρούμενο
- Οι 10 καλύτερες πόλεις για να ζεις το 2026 – Ποιοι κυριαρχούν, ποιοι υποχωρούν και πού βρίσκεται η Αθήνα
- Θεσσαλονίκη: Τρόμος σε πτήση – Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης
- Λάσπη στον ανεμιστήρα από Π.Μαρινάκη κατά Τσίπρα – Καμία απάντηση στο «κατηγορώ» του προέδρου της ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης
- Άννα Μαρία Ηλιάδου: Το εντυπωσιακό μοντέλο του GNTM 2 στη Μύκονο
- Παραιτήθηκε από γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Διονύσης Καλαματιανός – «Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα»
- «Προτάσεις και από την Ελλάδα για τον Τζόουνς-Γκαρσία»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442