Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η εκπαίδευση στο FBI, η εξάρθρωσή  τρομακτικών οργανώσεων και η Πάτρα – Όσα δεν ξέραμε για τον Θανάση Κατερινόπουλο

Η εκπαίδευση στο FBI, η εξάρθρωσή τρομακτικών οργανώσεων και η Πάτρα – Όσα δεν ξέραμε για τον Θανάση Κατερινόπουλο

'Οσα δεν ξέραμε για τον Θανάση Κατερινόπουλο.

Ήταν από τους πρώτους αστυνομικούς που μίλησαν για έγκλημα και όχι για απλή σύμπτωση στην Πάτρα με αποτέλεσμα να αποθεωθεί και από τα social media μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη σωστή πρόβλεψή του, καθώς ο Θανάσης Κατερινόπουλος ήταν από τους πρώτους αστυνομικούς που είχε δηλώσει δημόσια ως ύποπτο τον σύζυγο της Κάρολάιν.

Για όσους δεν θυμούνται την ιδιότητά του, ο Θανάσης Κατερινόπουλος είναι αστυνομικός διευθυντής εν αποστρατεία, ιδρυτικό μέλος του συνδικαλιστικού κινήματος της Αστυνομίας και πρόεδρος των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει εξιχνιάσει πολλά εγκλήματα, ενώ έχει αγαπηθεί από το κοινό μέσα από τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο κ. Κατερινόπουλος γεννήθηκε στις 4 Μαρτίου 1957 στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας. Οι γονείς του ήταν αγρότες, ενώ ο ίδιος τελείωσε το Δημοτικό σχολείο στο Μαλεβρό Αιτωλοακαρνανίας και το Μεικτό Οικονομικό Γυμνάσιο στη πόλη του Αγρινίου.  Το 1976 κατατάχθηκε στην Αστυνομία και σπούδασε στην Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Θανάσης Κατερινόπουλος ζει μόνιμα στην Αθήνα, έχει κάνει έναν γάμο από τον οποίο απέκτησε δύο παιδιά, τον Νώντα και τον Αντώνη.

Ο Νώντας «έφυγε» από τη ζωή ξαφνικά το 2017, ενώ όπως γράφει και στα social media, συνοδοιπόρος του στη ζωή είναι η όμορφη Ράνια Σολιδάκη.

Τα σεμινάρια και η εκπαίδευση στο FBI

Η εκπαίδευση του κ. Κατερινόπουλου δεν είναι τυχαία. Από το 1996 έως το 1999, παρακολούθησε σεμινάρια στην Αμερική καθώς και στην Αγγλία σχετικά με την αντιμετώπιση της Τρομοκρατίας.

Το 2000 εκπαιδεύτηκε στην Ακαδημία του FBI στο Quantico της Virginia ΗΠΑ, σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και σοβαρών υποθέσεων. Το 2001 έκανε μεταπτυχιακό στο Τ.ΕΜ.Α (τμήμα Επιμόρφωσης Αξιωματικών Αστυνομίας). Το 2002 – 2003 απέκτησε την ειδικότητα του Διαπραγματευτή, εκπαιδευόμενος στο τμήμα του Πανεπιστημίου της Louisiana στο Socorro στο Νέο Μεξικό.

Το 2004 εξειδικεύτηκε πάνω στο αντικείμενο του Διαπραγματευτή από την Ακαδημία της New Scotland Yard. Υπηρέτησε σε διάφορες Μάχιμες Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού Αττικής μέχρι το 1994 και από το 1994 έως το 2007 στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία από όπου και παραιτήθηκε.

Επί σειρά ετών ήταν Καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας και στη Σχολή Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Συμμετείχε στην εξάρθρωση των τρομοκρατικών οργανώσεων της 17η Νοέμβρη και Ε.Λ.Α και τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την ανώτατη τιμητική διάκριση του Χρυσού Σταυρού.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδικαλιστικού Κινήματος της Αστυνομίας και από το 2001 έως το 2007 διετέλεσε Πρόεδρος των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι πως την περίοδο 2004 – 2007 διώχθηκε για τη συνδικαλιστική του δράση λόγω της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των συναδέλφων του, η οποία αποτέλεσε βασικό λόγο παραίτησής του από το Σώμα.

Η ενασχόλησή του με τα κοινά

Επίσης από το 2004 έως το 2006 διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδας.

Το 2007 και το 2009 ήταν υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, ενώ από το Φεβρουάριο έως τον Ιούνιο του 2011 ήταν σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης σε θέματα Ασφάλειας Δικαστηρίων και Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

Ήταν μέλος του Τομέα Εσωτερικών του ΠΑΣΟΚ, και επικεφαλής της ομάδας Προστασίας του Πολίτη.

Το 2015 εντάχτηκε στο ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ,στο οποίο είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής , και Γραμματέας του Τομέα Προστασίας στου Πολίτη.

Επίσης ο κ. Κατερινόπουλος είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ και μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη.

Τέλος έχει βοηθήσει στην εξιχνίαση πολλών εγκλημάτων με τα οποία έχει καταπιαστεί στο παρελθόν η εκπομπή. Παράλληλα, εμφανίζεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και την τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη.

Το 2017 ο γιος του, Νώντας, πέθανε ξαφνικά ενώ κοιμόταν. Ο θάνατός του σημάδεψε για πάντα τη ζωή του. «Ο Άγγελος μου έφυγε, με ξεγέλασε. Σίγουρα όμως δεν ήθελε να με στενοχωρήσει. Έτσι αποφάσισε ο Θεός. Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συμπαράσταση σας. Ας είμαι ο τελευταίος πατέρας που χάνει το παλικάρι του. Έμενα μου έφερε τον Χειμώνα. Ας είναι…θα το αντέξω για τον Αντώνη μου. Σας ευχαριστώ όλες και όλους», είχε γράψει στις 3 Μαρτίου 2017 στο Facebook.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024