
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στρατιώτες στο ΝΑΤΟ στέλνει η Δανία
Η Κοπεγχάγη αποφάσισε να θέσει στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ ένα ετοιμοπόλεμο τάγμα 800 στρατιωτών.
Η Δανία θα αναπτύξει 800 στρατιώτες τον Μάιο στη Λετονία για λογαριασμό του ΝΑΤΟ, αφού δέχθηκε το επίσημο αίτημα από το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο, ανακοίνωσε σήμερα η πρωθυπουργός της χώρας.
Σε συναγερμό το τάγμα
Μετά την εισβολή στην Ουκρανία και μπροστά στο τεταμένο κλίμα με τη Ρωσία, η Κοπεγχάγη έθεσε σε συναγερμό αυτό το τάγμα, επιπλέον των χερσαίων και εναέριων δυνάμεων που έχουν ήδη σταλεί στις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία.
Τον Μάιο η άφιξη των στρατιωτών
Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Δανίας ανακοίνωσε πως είναι έτοιμη να αναπτύξει 800 στρατιώτες στις Βαλτικές χώρες, εάν το ΝΑΤΟ το ζητούσε. «Λάβαμε το επίσημο αίτημα από το ΝΑΤΟ να στείλουμε ένα τάγμα στη Λετονία», διευκρίνισε σήμερα η Μέτε Φρεντέρικσεν, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη χώρα.
Η άφιξη των στρατευμάτων προβλέπεται για τον Μάιο, σύμφωνα με τον στρατό της Δανίας.
- Λίβανος: Ο Τραμπ παρότρυνε τον Νετανιάχου να διατάσσει μόνο «χειρουργικά» πλήγματα
- Κολομβία: Η EMC ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση με 21 νεκρούς, κάνοντας λόγο για «λάθος»
- Καύσιμα: Η αυστραλή ΥΠΕΞ χαιρετίζει ένα «σημαντικό βήμα» από την Κίνα για τον ενεργειακό εφοδιασμό
- Βιρτζίνια: Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους ο Κόμι που κατηγορείται ότι απείλησε τη ζωή του Τραμπ
- Ο Τραμπ μελετάει «πιθανή μείωση» των αμερικανικών στρατευμάτων στη Γερμανία
- Δυτική Οχθη: Σκότωσαν έφηβο Παλαιστίνιο οι ισραηλινές δυνάμεις και, απλώς, το επιβεβαίωσαν


