Ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με μοναδικό θέμα την ενεργειακή μετάβαση της χώρας πραγματοποιείται, αύριο Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, στην Πτολεμαΐδα. Η συγκεκριμένη συνεδρίαση προκλήθηκε κατόπιν πρότασης του Δημάρχου Εορδαίας Παναγιώτη Πλακεντά, η οποία στάλθηκε το Νοέμβριο του περασμένου έτους με επιστολή και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων και το Δήμο Εορδαίας, ενώ θα παραστεί και το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προκειμένου να δημοσιοποιηθούν και οι θέσεις της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής ειδικής συνεδρίασης έχει ως εξής:

 

10:00 :    Συνάντηση Προέδρου ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτριου με τα μέλη της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας.

11:00 :    Καλωσόρισμα

11:05 :    Χαιρετισμοί επισήμων

11:30 :   Eισηγήσεις :

  • Παναγιώτης Πλακεντάς, Δήμαρχος Εορδαίας, «Τι είναι η Απολιγνιτοποίηση;».
  • Παναγιώτης Γραμμέλης, Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων του ΕΚΕΤΑ (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ), «Απολιγνιτοποίηση: Πλαίσιο, Προκλήσεις & Δυνατότητες για μια νέα Αναπτυξιακή Πορεία».
  • Γεώργιος Δασταμάνης, Πρόεδρος ΠΕΔ, «Μεταλιγνιτική εποχή και δίκαιη μετάβαση στη Δυτ. Μακεδονία».
  • Βασίλειος Γιαννάκης, Πρόεδρος Δικτύου Ενεργειακών Δήμων «Η ετοιμότητα των ενεργειακών δήμων προς τη μεταλιγνιτική εποχή».
  • Γιώργος Αδαμίδης, Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «Λιγνίτης: από την καταξίωση στην απαξίωση».

12:45 :   Συζήτηση.