
Πολωνία – Σουηδία 2-0: Ο Λεβαντόφσκι έστειλε τους Πολωνούς στο Μουντιάλ
Η Πολωνία επικράτησε με 2-0 της Σουηδίας και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ – Ο Κριχόβιακ κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Λεβαντόφσκι άνοιξε το σκορ – Ο Ζιελίνσκι σφράγισε τη νίκη (2-0).
Με γκολ των Λεβαντόφσκι (49’) και Ζιελίνσκι (73’), η Πολωνία επικράτησε της Σουηδίας με 2-0 και προκρίθηκε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.
Μια νίκη στην οποία βοήθησε τα μέγιστα και ο Κριχόβιακ, με τον μέσο της ΑΕΚ να μπαίνει στο 46’ ως αλλαγή και στο 48’ να κερδίζει το πέναλτι από το οποίο προήλθε το 1-0 των Πολωνών.
Ο Λεβαντόφσκι και η παρέα του απέκλεισαν την αντίστοιχη του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 80’, και προκρίθηκαν στο Μουντιάλ του Κατάρ, με τον μέσο της Ενωσης και τους συμπαίκτες τους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη – πρόκριση.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησαν στο 13’ με τον Ισάκ, αλλά ο Σέζνι μπλόκαρε το σουτ που έκανε ο Σουηδός επιθετικός. Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά, αυτή τη φορά στον Κουάισον, αλλά ο Σέζνι είπε και πάλι «όχι» και κράτησε το μηδέν. Στο 29’ οι Πολωνοί απάντησαν με το σουτ του Μπεντνάρεκ, αλλά ο Ολσεν απέκρουσε, ενώ στο 36’ η κεφαλιά του Κουάισον πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σέζνι. Ετσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το σκορ κολλημένο στο 0-0.
Στο 46’ ο προπονητής της Πολωνίας έριξε στο παιχνίδι ως αλλαγή τον Κριχόβιακ, με τον μέσο της ΑΕΚ στο 48’ να κερδίζει πέναλτι από τον Κάλστρεμ. Ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση, δεν λάθεψε απέναντι στον Οσλεν και έκανε το 1-0 για τους γηπεδούχους.
Μετά το γκολ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, με τον Κριχόβιακ στο 56’ να προλαβαίνει τον Κάρλστρεμ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σέζνι απέκρουσε το σουτ του Φόρζμπεργκ. Στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Λίντελεφ έφυγε άουτ. Οι Σουηδοί δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Ζιελίνσκι στο 73’ να κάνει το 2-0. Ο άσος της Νάπολι βρέθηκε απέναντι από τον Όλσεν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σφραγίζοντας την πρόκριση για την Πολωνία.
ΠΟΛΩΝΙΑ: Σέζνι, Μπίελικ, Γκλικ, Μπεντνάρεκ, Μόντερ, Γκοράλσκι (46’ Κριχόβιακ), Μπερεζίνσκι, Κας, Ζιελίνσκι (Μπούκσα), Σιμάνσκι, Λεβαντόφσκι
ΣΟΥΗΔΙΑ: Όλσεν, Ντάνιελσον (80’ Ιμπραΐμοβιτς), Λίντελεφ, Κραφτ, Ογκούστινσον, Κάρλστρεμ (67’ Σβάνμπεργκ), Κουλουσέβσκι, Όλσον (80’ Κάρλσον), Φόρζμπεργκ, Κουεσόν (67’ Ελάνγκα), Ισάκ.
- Σε επιφυλακή για τον Έμπολα ο ΠΟΥ – Ξέσπασμα σε Κονγκό και Ουγκάντα με θανάτους και αύξηση κρουσμάτων
- Νέο χτύπημα Τραμπ – Ακύρωσε την ανάπτυξη 4.000 Αμερικανών στρατιωτικών στην Πολωνία
- Αταμάν: «Είμαστε η πιο πετυχημένη ομάδα της τριετίας στην Ευρώπη»
- Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη – Έκρυβαν τα ναρκωτικά σε ειδικές κρύπτες
- Τα 3 βασικά συμπεράσματα από την ιστορική συνάντηση Tραμπ-Σι
- Γάζα: Το Ισραήλ σκότωσε τον ηγέτη της Χαμάς στη Γάζα παρά την εκεχειρία – Νετανιάχου: Ελέγχουμε 60% του θύλακα
