Ποιος ο ρόλος του εμβολιασμού κατά του κοροναϊού

Η γρίπη είναι το πιο συχνό πρόβλημα για τα παιδιά, κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Κατά κανόνα αντιμετωπίζεται εύκολα, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες χρειάζεται περισσότερη προσοχή, ειδικά στη εποχή που ζούμε με την πανδημία του κοροναϊού.

Η παιδίατρος Άννα Παρδάλη, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την γρίπη που σαρώνει στα μικρά παιδιά, και που η οποία ενδέχεται να εμφανιστεί μετά από νόσηση από κοροναϊό.

Η κ. Παρδάλη μίλησε για την γρίπη η οποία ταλαιπωρεί τα μικρά παιδιά αυτή την περίοδο.

Η γρίπη έχει βαριά νόσηση στα παιδιά

«Είναι μία εποχή που τα έχει όλα. Έχει ακόμα και γρίπη και μάλιστα με βαριά περιστατικά. Αυτό που συναντάται είναι να πάθουν γρίπη μόλις ιαθούν από κορωνοϊό. Είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστεί. Η γρίπη έχει βαριά νόσηση στα παιδιά, οδηγούν σε αφυδάτωση, δεν μπορούν να φάνε, υπάρχει μεγάλη εξάντληση», ανέφερε αρχικά.

«Το κοξάκι χαρακτηρίζεται από πυρετό και εξάνθημα και προσβάλει βρέφη και νήπια. Όλοι οι ιοί δίνουν ένα σωρευτικό φαινόμενο. Τα παιδάκια που έχουν αλλεπάλληλες ιώσεις, εξαντλείται το ανοσοποιητικό. Μόνο εάν υπάρχει λοίμωξη στο κατώτερο αναπνευστικό τότε θα πρέπει να πάρει κάποιο φάρμακο. Τα δεδομένα δείχνουν ότι με τον εμβολιασμό μειώνονται οι πιθανότητες βαριάς νόσησης σε πολλά περιστατικά», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παρδάλη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr