newspaper
Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Πάμε στον Βόλο για καφέ που πηγαίνουν τεκνά και φρικιά και αράζουνε και αθλητές

OT Forum - Χρήστος Χαρπαντίδης: Αδιανόητο σήμερα να ηγηθείς ενός τομέα χωρίς καινοτομία

OT Forum – Χρήστος Χαρπαντίδης: Αδιανόητο σήμερα να ηγηθείς ενός τομέα χωρίς καινοτομία

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης που βρίσκεται στο τιμόνι της εταιρείας Παπαστράτος, μιλά για την ανάγκη στροφής στην καινοτομία ως απαραίτητο στοιχείο για να ηγηθεί μία εταιρεία στον τομέα της

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Παπαστράτος, μίλησε στο ΟΤ Forum, για την καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.

Η εταιρεία που κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων καπνού στην Ελλάδα για περισσότερες από οκτώ δεκαετίες, έκανε στροφή το 2017 με την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το πρώτο νέο καπνικό προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με τα συμβατικά τσιγάρα, το IQOS.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που τόλμησε να επενδύσει στην καινοτομία υπογραμμίζει ότι η επιλογή αυτή είναι πλέον απαραίτητη για να ηγηθεί μια εταιρεία σε έναν τομέα και στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Τόνισε πως στη χώρα μας υπάρχουν «μυαλά» και ιδέες, γεγονός που αποδεικνύεται από τους 450.000 Έλληνες επιστήμονες που βρήκαν εξαιρετικές δουλειές εκτός χώρας, αλλά και από το γεγονός ότι αυτοί που έμειναν κρατούν όρθια τη χώρα και βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Επιμονή στις δεξιότητες

Σε αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά είναι οι δεξιότητες, σημείωσε.

«Στην εταιρεία Παπαστράτος τα τελευταία 5 χρόνια το 50% των υπαλλήλων είναι νέοι, γιατί έχουμε αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουμε. Βρίσκουμε στελέχη αλλά όχι στους αριθμούς που επιθυμούμε. Η δια βίου μάθηση είναι κρίσιμο ζήτημα και η Πολιτεία χρειάζεται να ηγηθεί σε αυτήν την προσπάθεια. Η διασύνδεση της εκπαίδευσης με την επιχειρηματικότητα είναι ένα από τα ζητούμενα. Συμβαίνει στη χώρα μας αλλά σε μικρό βαθμό».

Το όραμα της εταιρείας μας να τελειώνουμε με το τσιγάρο, σημείωσε ο κ. Χαρπαντίδης, σήμανε τον μετασχηματισμό της κουλτούρας της εταιρείας μας. Η πίστη στο όραμά μας ήταν η κινητήριος δύναμη να αλλάξουμε το μοντέλο μας και βλέπουμε νέους ανθρώπους να πλαισιώνουν την εταιρεία μας.

Η εταιρεία Παπαστράτος επιμένει στο να απασχολεί νέους ανθρώπους, και έχει στόχο να προσεγγίσει τους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό ώστε να επιστρέψουν, αλλά και να επενδύσουμε στην εκπαίδευση για διαρκή απόκτηση δεξιοτήτων.

«Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία Παπαστράτος θεωρεί κρίσιμο να στηρίζει την επιχειρηματικότητα. Το έχουμε ήδη κάνει με τη στήριξη startups στη χώρα μας»

Η συνεργασία με μικρές εταιρείες

«Το παλιό μάντρα ότι οι μεγάλοι συνεργάζονται με τους μεγάλους δεν δούλευε. Είδαμε ότι ήταν μία αργή διαδικασία, ανέφερε και πρόσθεσε ότι πλέον βρήκαμε έναν παραγωγικό τρόπο να συνεργαζόμαστε με μικρές επιχειρήσεις. Πήραμε πολλά πράγματα, φιλοσοφία, ταλέντα. κάτι που πλέον έχει γίνει ο τρόπος για να λειτουργούμε.

Έτσι και οι μικρές επιχειρήσεις στηρίζονται καθώς τους ανοίγεται ένα νέο παράθυρο. Περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες για συνεργασίες στο εξωτερικό».

Το εργοστάσιο της Παπαστράτος, γίνεται το τρίτο εργοστάσιο παγκοσμίως στο δίκτυο της μητρικής Philip Morris International (PMI) που παράγει τις ράβδους καπνού και αναμένεται να έχει σημαντικά ενισχυμένη εξαγωγική δραστηριότητα.

Από τη νέα αυτή επένδυση της εταιρείας δημιουργούνται 400 τουλάχιστον νέες θέσεις εργασίας, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό των άμεσα και έμμεσα εργαζομένων της Παπαστράτος στους 1.200.

Only in

Έχουμε νικητή - Επικό βίντεο από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο

Πολλοί είναι οι υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, αλλά το πιο ευφάνταστο βίντεο μας έρχεται από την Πτολεμαΐδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023