Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλευρό του Δήμου Άη Στράτη

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλευρό του Δήμου Άη Στράτη

Σε μια σπάνια κίνηση προέβη ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής, ο Δήμος Αμαρουσίου, που μαζί με τους Αεροπρόσκοπους βρέθηκαν στο ακριτικό νησί του Αγίου Ευστρατίου για να παρελάσουν από κοινού αλλά και να προσφέρουν πολύτιμα είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού και ουσίας, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίου Ευστρατίου, ενώ παράλληλα συνείσφερε σε είδη πρώτης ανάγκης τους κατοίκους του ακριτικού νησιού.

Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου απεδέχθη την πρόσκληση της Δημάρχου του Άγιου Ευστρατίου Μαρίας Κακαλή και  του Αρχηγού του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου Νίκου Μπόγδανου για τη συμμετοχή του Δήμου Αμαρουσίου στις εορταστικές εκδηλώσεις του ακριτικού νησιού για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Η αποστολή του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου αφενός συμμετείχε στην παρέλαση του Άη Στράτη με την «προσκοπική μπάντα» και αφετέρου οργάνωσε δραστηριότητες όπως διαδραστικά εργαστήρια (πληροφορική – ζωγραφική – μοντελισμός), θεατρική παράσταση.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν παρών, υποστηρίζοντας το 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων αλλά κινητοποίησε και δυνάμεις προκειμένου να καλυφτούν σημαντικές ανάγκες σε σχολικά είδη, φάρμακα και κλιματιστικό εξοπλισμό που προσφέρθηκε και με την πολύτιμη αρωγή ιδιωτικών εταιριών.

Ακολουθεί το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου προς τη Δήμαρχο Μαρία Κακαλή και τους Δημότες – Κατοίκους του Αγίου Ευστρατίου

Αγαπητή Δήμαρχε,

Αγαπητοί συμπολίτες μας του Αγίου Ευστρατίου,

Με μεγάλη χαρά αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του 3ου Σώματος Αεροπροσκόπων του Αμαρουσίου, να συμμετέχουμε στη δράση προσφοράς για τα παιδιά του Αη Στράτη και για το νησί γενικότερα, επ αφορμής και της Εθνικής μας Επετείου για την Επανάσταση του 1821.

Ο Αη Στράτης, με τη βαριά ιστορία και το μοναδικό φυσικό κάλλος αποτελεί για όλους τους Έλληνες σύμβολο ακριτισμού και ορόσημο συμφιλίωσης και δημοκρατίας.

Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που καταβάλλετε ο καθένας ξεχωριστά – κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές – να κρατάτε ψηλά την Ελληνική Σημαία να δημιουργείτε και να πρωτοπορείτε, σε ένα τόπο που τα τελευταία χρόνια με το δικό σας κόπο και μεράκι, καινοτομεί.

Σήμερα λοιπόν, εδώ μαζί σας γιορτάζουμε αφενός την επανάσταση του έθνους και αφετέρου δίνουμε τα χέρια για μία νέα σχέση ψυχικής αλλά έμπρακτης αλληλεγγύης μεταξύ των Δήμων και των δημοτών μας. Κινητοποιούμε τις δυνάμεις του Αμαρουσίου προκειμένου η ποιότητα ζωής στον Αη Στράτη να μην υστερεί έναντι της ηπειρωτικής Ελλάδας ή άλλων μεγάλων νησιών της χώρας μας.

Εκ μέρους όλων των Μαρουσιωτών σας μεταφέρω τις θερμότερες ευχές και τις ευχαριστίες για τη γενναιοψυχία και τον πατριωτισμό σας.

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με υγεία και αισιοδοξία.

Το ευχαριστήριο μήνυμα της Δημάρχου Αγίου Ευστρατίου προς τον Δήμαρχο και τους Δημότες Αμαρουσίου

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024