Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Περίπου 300 νεκροί στα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη

Ουκρανία: Περίπου 300 νεκροί στα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη

Τι ανακοίνωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι επικαλούνται αυτόπτες μάρτυρες.

Περίπου 300 είναι οι νεκροί που ανασύρθηκαν από τα ερείπια του βομβαρδισμένου θεάτρου στη Μαριούπολη, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Μέχρι τώρα δεν είχε ανακοινωθεί κανένας αριθμός νεκρών, καθώς τα συντρίμμια και οι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί καθιστούσαν δύσκολη την επαλήθευση.

Τώρα Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι περίπου 300 άνθρωποι μπορεί να έχασαν τη ζωή τους από το χτύπημα, το οποίο έπληξε το θέατρο όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες άνθρωποι.

Η Ρωσία αρνείται ότι το χτύπησε

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία πραγματοποίησε το χτύπημα. Η Ρωσία αρνείται ότι επιτέθηκε στο θέατρο, αν και οι επιθέσεις της σε πολλά κτίρια κατοικιών και άλλες μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις έχουν τεκμηριωθεί σε όλη τη χώρα.

«Από αυτόπτες μάρτυρες, προκύπτουν πληροφορίες ότι περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Δραματικό Θέατρο της Μαριούπολης μετά από πλήγματα ρωσικού αεροσκάφους», έγραψε το δημαρχείο της Μαριούπολης στο Telegram.

Σφοδρές οι μάχες στη Μαριούπολη

Την ίδια ώρα, αναφερόμενη στην Μαριούπολη, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο ελπίζει να ανοίξει σήμερα σε ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα ένας ασφαλής διάδρομος για την απομάκρυνση αμάχων από την πόλη αυτή.

Το think tank Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σταθερή πρόοδο στην πολιορκημένη νότια πόλη, εισερχόμενες στην κεντρική περιοχή της πόλης στις 24 Μαρτίου.

Η πόλη – λιμάνι, που θεωρείται ζωτικής σημασίας για τη ρωσική εκστρατεία, έχει περικυκλωθεί από τα ρωσικά στρατεύματα από τις αρχές Μαρτίου.

Καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται στη Μαριούπολη, οι τοπικές ουκρανικές αρχές εγκατέλειψαν την πόλη για να συντονίσουν καλύτερα τις περιφερειακές επιχειρήσεις, αναφέρει το ISW, το οποίο είναι ανεξάρτητο think tank με έδρα τις ΗΠΑ.

Το ISW σημειώνει επίσης ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να βομβαρδίζουν το Χάρκοβο και έπληξαν ένα σημείο παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους και τραυματίζοντας 15, ενώ εξασφάλισαν ότι τα στρατεύματά τους προχώρησαν σε αρκετά σημεία στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ.

Το Ινστιτούτο υπογράμμισε, επίσης, την πετυχημένη επίθεση της Ουκρανίας σε ρωσικά πλοία στο κατεχόμενο λιμάνι του Μπερντιάνσκ, προσθέτοντας ότι η Ουκρανία ανάγκασε τα ρωσικά στρατεύματα να αμυνθούν βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Κίεβο και εμπόδισε τη Ρωσία να περικυκλώσει την περιοχή του Τσερνίχιβ.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024