Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Πέρασε με ζόρι και φουλάρει για Μουντιάλ ο Σάντος

Πορτογαλία – Τουρκία 3-1: Πέρασε με ζόρι και φουλάρει για Μουντιάλ ο Σάντος

Ο Γιλμάζ αστόχησε σε πέναλτι για το 2-2 και η Πορτογαλία που τα... είδε όλα στο δεύτερο ημίχρονο προκρίθηκε στον τελικό των μπαράζ για το Μουντιάλ με 3-1. «Βλέπει» Κατάρ ο Σάντος, τα Σκόπια τελευταίος αντίπαλος

Ματς θρίλερ στο «Ντραγκάο» με νικήτρια την Πορτογαλία! Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο των Τούρκων, οι οποίοι αντέδρασαν στο δεύτερο, μείωσαν σε 2-1 και έχασαν μοναδική ευκαιρία με τον Γιλμάζ που αστόχησε σε πέναλτι για να στείλουν το ματς στην παράταση.

Το γκολ του Νούνεζ στο φινάλε «σφράγισε» τη νίκη (3-1) και την πρόκριση των γηπεδούχων που είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για το Κατάρ αφού στον τελικό των μπαράζ θα παίξουν με τη Βόρεια Μακεδονία η οποία έριξε «βόμβα» μεγατόνων αφήνοντας εκτός την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία.

Ο Σάντος είχε να διαχειριστεί πάρα πολλά προβλήματα τραυματισμών αφού για διάφορους λόγους δεν είχε στη διάθεσή του τους Ρουμπέν Ντίας, Πέπε, Σεμέδο, Κανσέλο, Νέβες και Ρενάτο Σάντσες, ωστόσο η ομάδα του κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Ρονάλντο και Ζότα είχαν δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο και το γκολ ήρθε τελικά στο 15′ όταν ο Μπερνάρντο σούταρε στο δοκάρι και ο Οτάβιο πήρε το ριμπάουντ για το 2-1.

Η Πορτογαλία πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 42′ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Ο Οτάβιο έσκαψε υπέροχα για τον Ζότα ο οποίος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσακίρ για το 2-0 και κάπου εκεί μάλλον οι Πορτογάλοι πίστεψαν ότι η πρόκριση είχε κριθεί.

Ο Ζότα έχασε δύο τεράστιες ευκαιρίες στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, με την Τουρκία να «ξυπνά» στη συνέχεια και να μειώνει αρχικά σε 2-1 στο 65′ όταν Γιλμάζ και Ουντέρ έκρυψαν την μπάλα και ο πρώτος πλάσαρε για το 2-1. Οι Τούρκοι τα έπαιξαν όλα για όλα και στο 82′ κέρδισαν πέναλτι σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Φόντε στον Ουνάλ. Ο Γιλμάζ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ντιόγκο Κόντα, χάνοντας μοναδική ευκαιρία.

Αφού δεν έγινε το 2-2, ήρθε το 3-1 στο φινάλε για να δώσει πανηγυρικό τόνο στην πρόκριση της Πορτογαλίας. Σε αντεπίθεση των γηπεδούχων στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Νούνες έφυγε απέναντι από τον Τσακίρ και τον νίκησε για το 3-1.

Πορτογαλία: Ντιόγκο Κόστα, Νταλότ, Ντανίλο, Φόντε, Γκουερέλτρο, Μπρούνο Φερνάντες (80′ Γουίλιαμ), Ζοάο Μουτίνιο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ζότα (71′ Φέλιξ), Οτάβιο, Ρονάλντο.

Τουρκία: Τσακίρ, Καμπάκ, Ντεμιράλ, Σογιουντσλί, Κουτλού (90′ Ντουρσούν), Σελίκ (80′ Γιασίζι), Κοκτσλί, Τσαλχάνογλου, Ακτούρκογλου (66′ Ουνάλ), Ουντέρ (80′ Τοκόζ), Γιλμάζ

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 5ο τελικό της Α1 μπάσκετ Γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024