Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ζαλίζει η περιουσία του «κυρίου Τσέλσι» - Ακίνητα, γιοτ, μετοχές

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Ζαλίζει η περιουσία του «κυρίου Τσέλσι» – Ακίνητα, γιοτ, μετοχές

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι γνωστό ότι διαθέτει μια έπαυλη, 15 υπνοδωματίων,  αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών, δίπλα στο Παλάτι του Κένσινγκτον

Η περιουσία του ζαλίζει! 70 ακίνητα, διαμερίσματα, κτίρια και μια έπαυλη στην πανάκριβη συνοικία του Κένσινγκτον, αξίας 120 εκατομμυρίων λιρών. Δύο γιοτ, ιδιωτικά τζετ, αλλά και μετοχές στο χρηματιστήριο. Ο λόγος για τον μίστερ Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, η αξία μόνο των ακινήτων του στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεπερνά τα 250 εκατ. λίρες.

Ο ρώσος ολιγάρχης και η οικογένειά του διαθέτουν 53 πολυτελείς κατοικίες στο κεντρικό Λονδίνο, αξίας άνω των 250 εκατομμυρίων λιρών.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων του «κυρίου Τσέλσι» μόνο στο Λονδίνο, είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οικονομικοί αναλυτές, όπως αποκαλύπτει νέα «απογραφή περιουσιακών στοιχείων των πάμπλουτων Ρώσων», που αναφέρει σε σχετική έρευνά της η εφημερίδα «Guardian».

Ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι είναι γνωστό ότι διαθέτει μια έπαυλη, 15 υπνοδωματίων,  αξίας 150 εκατομμυρίων λιρών, δίπλα στο Παλάτι του Κένσινγκτον και ένα ρετιρέ 22 εκατομμυρίων λιρών με θέα τον ποταμό Τάμεση. Ωστόσο, η νέα έκθεση που βλέπει το φως της δημοσιότητας από τη βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι ο Αμπράμοβιτς έχει πάνω από 70 ακίνητα, εμπορικά κτίρια και οικόπεδα στο Λονδίνο και το Σάρεϊ.

Με βάση την έρευνα, ο Αμπράμοβιτς διαθέτει πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες σε ακίνητα σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καθώς κι έχει διασυνδέσεις σε δύο κυπριακά funds, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες.

Επιπλέον, ο 55χρονος δισεκατομμυριούχος, ο οποίος βρίσκεται στη μέγγενη των βρετανικών κυρώσεων λόγω των διασυνδέσεών του με το καθεστώς Πούτιν, έχει επενδύσει στην Τσέλσι το ποσό των 3,1 δισεκατομμυρίων λιρών.

Φέρεται επίσης να είναι ο ιδιοκτήτης 17 εμπορικών ακινήτων και στρεμμάτων στη βρετανική πρωτεύουσα, τα οποία οι περίοικοι αποκαλούν «Moscow on Thames» («Μόσχα του Τάμεση») λόγω του ποσού των ρωσικών μετρητών που διοχετεύονται στο Λονδίνο.

Αυτό η εντυπωσιακή «αυτοκρατορία» του Αμπράμοβιτς, που περιλαμβάνει περισσότερα από 70 περιουσιακά στοιχεία μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές θα είναι οι κυρώσεις σε βάρος του λόγω των αδιαφανών και μακρόπνοων μεθόδων που χρησιμοποιούν οι πάμπλουτοι Ρώσοι για να αποφύγουν τη δέσμευση των τραπεζικών τους λογαριασμών ή ακόμη και την κατάσχεση των πολυτελών κατοικιών τους.

Ο Ρώσος ολιγάρχης είναι επίσης γνωστό ότι κατέχει περισσότερα από 1,2 δισεκατομμύρια λίρες σε γιοτ, ιδιωτικά τζετ, ελικόπτερα και πολυτελή αυτοκίνητα στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Τα δύο σούπερ γιοτ που διαθέτει ο Ρώσος ολιγάρχης είναι το «Solaris», 140 μέτρων, ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα στον κόσμο, αξίας 430 εκατομμυρίων λιρών και το «Eclipse», αξίας ενός δισεκατομμυρίων λιρών.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς ήρθαν στο φως από το «Σχέδιο Αναφοράς Οργανωμένου Εγκλήματος και Διαφθοράς», που συνεργάζεται με διάφορους οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, όπως διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024