Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικ Κάντι: Ο Ελληνοκύπριος που ξεκίνησε με δανεικά της γιαγιάς του και τώρα... θέλει να αγοράσει την Τσέλσι

Νικ Κάντι: Ο Ελληνοκύπριος που ξεκίνησε με δανεικά της γιαγιάς του και τώρα… θέλει να αγοράσει την Τσέλσι

Στενός φίλος του Μπόρις Τζόνσον με διαρκείας στο Στάμφορντ Μπριτζ και επιθυμία να γίνει ο νέος ιδιοκτήτης της Τσέλσι. Ποιος είναι ο Ελληνοκύπριος Νικ Κάντι και που βρίσκεται η διαδικασία πώλησης των Λονδρέζων

Στενός φίλος του Μπόρις Τζόνσον. Σε τέτοιον βαθμό που ήταν ένα από τα μέλη ενός πολύ κλειστού πάρτι που είχε γίνει στην Downing Street από την κυβέρνηση της Αγγλίας εν μέσω μάλιστα καραντίνας! Χαρακτηρίζεται ως ο «πρίγκιπας του Real Estate», είναι δισεκατομμυριούχος, η μητέρα του είναι Ελληνοκύπρια και ο πατέρας του Ιταλός, είναι δηλωμένος οπαδός της Τσέλσι με διαρκείας εδώ και χρόνια και θέλει να αγοράσει την ομάδα από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ο Νικ Κάντι έκανε μια προσφορά χθες το βράδυ για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της αγλλικής ομάδας η οποία… ζαλίζει. Μετά την αρχική προσφορά των 2,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τα χρήματα. Έχοντας ήδη εξασφαλίσει και μεγάλη χρηματοδότηση από διάφορους χορηγούς, θέλει να γίνει το αφεντικό της αγαπημένης του Τσέλσι.

Ο Κάντι στο κλειστό πάρτι της Downing Street

«Παραμένει μια ευκαιρία που δίνεται μια φορά στη ζωή για να επιστρέψουμε το ποδόσφαιρο στους οπαδούς και να τους βάλουμε στο επίκεντρο των λειτουργιών και της στρατηγικής της Τσέλσι. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε την απίστευτη κληρονομιά του συλλόγου και την προώθηση της συμμετοχής της κοινότητας και μπορούμε να παρέχουμε την οικονομική σταθερότητα για να διασφαλίσουμε τη μελλοντική ανάπτυξη του συλλόγου στην παγκόσμια σκηνή», ήταν το μήνυμα του Κάντι.

«Ο κύριος Κάντι έχει τεράστια συγγένεια με την Τσέλσι. Ο πατέρας του κλήθηκε να παίξει για τον σύλλογο και παρακολουθεί αγώνες στο Στάμφορντ Μπριτζ από την ηλικία των τεσσάρων ετών», ήταν ένα από τα προηγούμενα μηνύματα του κύκλου του.

Ο Νικ Κάντι, μαζί με τον αδερφό του Κρίστιαν, είναι κατασκευαστές πολυτελών ακινήτων στη Βρετανία, με την περιουσία τους να υπολογίζεται στο 1,5 δις. Στερλίνες. Και όλα ξεκίνησαν από… δανεικά.

Τα δύο αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους στο real estate με 6.000 στερλίνες δανεικές από τη γιαγιά τους. Αγόρασαν το πρώτο του ακίνητο το 1995, ένα μικρό διαμέρισμα στο Earl’s Court του Λονδίνου, το οποίο πούλησαν έπειτα από 18 μήνες, βγάζοντας κέρδος 50.000 στερλίνων.

Σήμερα, η αυτοκρατορία των πολυτελών ακινήτων τους περιλαμβάνει τα One Hyde Park και NoHo Square. Η εταιρεία τους, που ονομαζόταν Candy & Candy, μετονομάστηκε σε Candy Property το 2018, καθώς ο Νικ είναι πλέον ο μοναδικός ιδιοκτήτης.

Η Καταλίνα Κιμ και οι ζάμπλουτοι Νοτιοκορεάτες

Ο 49χρονος επιχειρηματίας είναι παντρεμένος με την Αυστραλή ηθοποιό Χόλι Βάλανς, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά. Και από ένας φίλαθλος με εισιτήριο διαρκείας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θέλει να γίνει ο ηγέτης της αγαπημένης του Τσέλσι.

Στην προσπάθειά του αυτή είχε ως στήριγμα την Νοτιοκορεάτισσα, Καταλίνα Κιμ. Εκείνη που θα έβαζε… πλάτες στον Κάντι προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η προσπάθεια εμπλοκής του με την Τσέλσι. Με ποιον τρόπο;

Η Κιμ ηγείται ενός γκρουπ που ασχολείται με το μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο, με ατζέντηδες και οικονομικές συμφωνίες. Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας της βρίσκονται στη «Φούλαμ Ρόουντ», δρόμος που είναι κοντά στο Στάμφορντ Μπριτζ. Λέγεται πως έφερε έναν μεγάλο όμιλο από τη Νότια Κορέα με περιουσία 800 δισεκατομμυρίων προκειμένου να στηρίξει τον Κάντι στο σχέδιο του.

Η Καταλίνα Κιμ

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο όπως διαρρέεται από τη Βρετανία, φαίνεται πως οι Κορεάτες κάνουν πίσω στο πλάνο τους, παρά τις προσπάθειες της Κιμ. Και αυτό πιθανότατα θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πρότζεκτ του Κάντι, αφού μόνος του είναι δύσκολο να αναλάβει το… καράβι που λέγεται Τσέλσι.

Σε τι στάδιο βρίσκεται η διαδικασία πώλησης της Τσέλσι

Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των ανθρώπων της Τσέλσι βρίσκονται 27 προτάσεις αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου. Ποτέ στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει τόσες πολλές προτάσεις για την αγορά ενός κλαμπ της Premier League. Το brand name της Τσέλσι, το Λονδίνο και η «κληρονομιά» που αφήνει ο Αμπράμοβιτς είναι το πλέον ελκυστικό πακέτο ώστε να διεκδικήσουν τον σύλλογο αρκετοί πλούσιοι ανά τον κόσμο. Λέγεται μάλιστα πως αυτή θα είναι η ακριβότερη πώληση ομάδας σε ολόκληρο τον αθλητισμό.

Απ’ αυτούς τους 27 θα υπάρξει επιλογή. Το αργότερο μέχρι αύριο αναμένεται να απορριφθούν οι 24 (!) προτάσεις, αφού στην τελική ευθεία θα μπουν μονάχα τρεις απ’ τους υποψήφιους αγοραστές.

Ποιοι θα το αποφασίσουν; Η διοίκηση των «μπλε», η κυβέρνηση της Αγγλίας και η Raine Group. Τι εστί Raine Group; Μια αμερικάνικη τράπεζα/όμιλος που έχει αναλάβει τις διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της Τσέλσι, έπειτα από υπόδειξη του ίδιου του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Τσέλσι, κυβέρνηση και Raine Group θα καταλήξουν στους τρεις υποψήφιους αγοραστές, θα συζητήσουν μαζί τους και στις αρχές Απριλίου αναμένεται να καταλήξουν σε ποιον θα δοθεί ο σύλλογος. Εκείνος που θα αποφασιστεί να αγοράσει τελικά την ομάδα από τον Αμπράμοβιτς θα χρειαστεί να πάρει και την έγκριση της Premier League, ωστόσο τούτο φαίνεται πως θα είναι απλά τυπικό θέμα, αφού θα έχει ήδη πάρει έγκριση από την ίδια την κυβέρνηση.

Τα φαβορί

Όσο για τα φαβορί; Στην Αγγλία λένε πως δύσκολα η Τσέλσι θα πάει σε Σαουδάραβες, σε αντίθεση με τους Αμερικανούς υποψήφιους που εμφανίζονται ως οι πιο ισχυροί.

Τα αγγλικά Μέσα λένε ότι ο Ελβετός δισεκατομμυριούχο Χάνσγιοργκ Bις που έχει κάνει προσφορά έχοντας στο πλάι του τον Αμερικανό, επίσης δισεκατομμυριούχο, Τοντ Μπόελι ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας μπέιζμπολ Λ.Α. Ντότζερς, είναι ένα απ’ τα φαβορί. Κυρίως λόγο του Αμερικανού.

Ψηλά στη λίστα και το όνομα του Τζέιμι Ρούμπεν. Ο δισεκατομμυριούχος φίλος του Μπόρις Τζόνσον έχει επίσης καταθέσει πρόταση, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο «αγκάθι». Ποιο είναι αυτό; Ο Ρούμπεν έχει στην κατοχή του το 10% της Νιούκαστλ μαζί με τον αδερφό του και εφόσον κάνει δική του την Τσέλσι, θα πρέπει να παραχωρήσει το μερίδιο του και να αποχωρήσει οριστικά από τις «καρακάξες» των Σαουδάραβων.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024