Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Σοκ από το θάνατο βρέφους - Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο πατέρας

Κύπρος: Σοκ από το θάνατο βρέφους – Αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας ο πατέρας

Τι λέει ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, κ. Αβραάμ Ηλίας.

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο η υπόθεση θανάτου ενός βρέφους 2,5 μηνών, το οποίο αν και αρχικά οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από τους γονείς του που ισχυρίστηκαν ότι πνίγηκε κατά τη σίτιση, από τη νεκροτομή διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός του επήλθε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

Συγκεκριμένα, στις 5 Μαρτίου η 22χρονη μητέρα με τον 37χρονο πατέρα μετέφεραν το βρέφος στο νοσοκομείο Λεμεσού με σπασμούς. Το παιδί στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην παιδιατρική κλινική Λευκωσίας όπου εξέπνευσε.

Οι ιατροδικαστές βρήκαν ότι υπήρχε κρανιοεγκεφαλική κάκωση, απέκλεισαν το ενδεχόμενο του ατυχήματος και οι γονείς τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο πατέρας στην κατάθεσή του είπε ότι στις 2 Μαρτίου και ενώ γύριζε από τη δουλειά στο σπίτι, το βρέφος έκλαιγε ασταμάτητα, οπότε το ταρακούνησε.

Η δικάσιμος για τον 37χρονο έχει οριστεί για τις 14 Απριλίου για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία εναντίον της.

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο διευθυντής της Παιδιατρικής Κλινικής του Μακάρειου Νοσοκομείου, κ. Αβραάμ Ηλίας.

«Το παιδί ενώ το τάιζε η μητέρα έγινε εισρόφηση με αποτέλεσμα να σταματήσει να αναπνέει και το μετέφεραν στο Γενικό νοσοκομείο Λεμεσού, όπου του έγινε τεχνητή αναπνοή. Σύμφωνα με τη μητέρα έγινε προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης εκεί. Ο καρδιακός μυς επανήλθε μετά από αρκετή ώρα, αλλά δυστυχώς το βρέφος υπέστη σοβαρότατη εγκεφαλική βλάβη, με αποτέλεσμα το παιδί να διασωληνωθεί και να μεταφερθεί σε εγκεφαλικό θάνατο στο Μακάρειο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση», εξήγησε ο κ. Αβραάμ Ηλίας.

«Το βρέφος είχε και κατάγματα σε διάφορες πλευρές και στην κλείδα, είχε και εγκεφαλική αιμορραγία, αυτό μπορεί να γίνει με ταρακούνημα είτε σε συνδυασμό με ταρακούνημα, είτε αν χτύπησε κάποιος το παιδί. Και η ακτινογραφία θώρακος δεν είχε δείξει σημεία εισρόφησης, κάτι το οποίο μας προκάλεσε την περιέργεια», συνέχισε.

«Όταν ήρθε στο Μακάρειο το παιδί ήταν ήδη σε εγκεφαλικό θάνατο, τρεις ώρες μετά υπέστη ανακοπή και κατέληξε», τόνισε ο ίδιος κλείνοντας.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024