Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να διατηρήσουν την πλήρη μαχητική ικανότητα έως 14 ημέρες

Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να διατηρήσουν την πλήρη μαχητική ικανότητα έως 14 ημέρες

Ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι το Κίεβο κάνει τη Ρωσία να... τρέχει

Για το μέλλον των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία και κατά πόσο θα μπορέσουν να αντέξουν ακόμη τα ρωσικά στρατεύματα που πολιορκούν μεγάλες πόλεις της χώρας, μίλησαν «πηγές» από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

«Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να είναι σε θέση να διατηρήσουν πλήρη μαχητική ικανότητα μόνο για άλλες 10 έως έως 14 ημέρες», ανέφεραν χθες το βράδυ ανώτερες βρετανικές αμυντικές πηγές.

Μάλιστα υποστηρίζουν ότι οι στρατιώτες του ρώσου προέδρου δεν αποκλείεται να δυσκολευτούν  να κρατήσουν το έδαφος που έχουν ήδη καταλάβει από τα ουκρανικά στρατεύματα.

Ο αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί, υποστήριξε μεταξύ άλλων, ότι το Κίεβο κάνει τη Μόσχα να… τρέχει.

Όπως αναφέρει η Daily Mail σύντομα ο αριθμός των κατεστραμμένων ελικοπτέρων της Ρωσίας θα φτάσει τις εκατοντάδες .

Υποστηρίζουν δε, ότι ήδη δεκάδες  πολεμικά αεροσκάφη και  άρματα μάχης έχουν καταστραφεί.

Νέο μήνυμα Ζελέσνκι  εν μέσω βομβαρδισμών και διαπραγματεύσεων

Εν τω μεταξύ, στη σκιά των ρωσικών βομβαρδισμών ακόμη και στο Κίεβο και εν μέσω δύσκολων διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ζήτησε από τα τα ρωσικά στρατεύματα να παραδοθούν λέγοντας ότι «έχουν την ευκαιρία να ζήσουν» εάν επιλέξουν να παραδώσουν τα όπλα.

Στο μήνυμά του, ο Ζελένσκι αρχικά απευθύνθηκε στους Ουκρανούς στα ουκρανικά και είπε ότι η νίκη πλησιάζει. «Ο εχθρός δεν περίμενε την ισχυρή αντίσταση. Οι Ρώσοι στρατιώτες και αξιωματικοί αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν να πετύχουν τίποτα σε αυτόν τον πόλεμο», είπε στο βίντεο.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι μίλησε στα ρωσικά και απευθύνθηκε στους Ρώσους στρατιώτες. «Ρώσοι στρατιώτες! Ακούστε με με προσεκτικά! Ρώσοι αξιωματικοί! Όλα αυτά τα γνωρίζετε ήδη», είπε. «Δεν θα πάρετε τίποτα από την Ουκρανία, θα αφαιρέσετε μόνο ζωές. Θα αφαιρεθούν όμως και οι ζωές σας. Αλλά γιατί να πεθάνετε; Για τι; Ξέρω ότι θέλετε να ζήσετε!», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Κάντε την επιλογή σας»

Ο Ζελένσκι θέλησε να δώσει στους Ρώσους στρατιώτες, όπως είπε, μια ευκαιρία να επιβιώσουν. Για να γίνει αυτό, τόνισε, θα πρέπει να παραδοθούν στα ουκρανικά στρατεύματα. Θα τους φερθούμε αξιοπρεπώς, σαν άνθρωποι. «Με τρόπο με τον οποίο δεν σου φέρθηκε ποτέ ο στρατός σου. Κάνε την επιλογή σου!», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Ζελένσκι ευχαρίστησε εκείνους τους Ρώσους «που δεν σταματούν να λένε την αλήθεια.» Ως παράδειγμα, ανέφερε μια γυναίκα που είχε διακόψει το κεντρικό βραδινό πρόγραμμα ειδήσεων με μια αφίσα διαμαρτυρίας και δυνατές κραυγές στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι οι υπεύθυνοι για την πολεμική επίθεση στη χώρα του θα πρέπει να λογοδοτήσουν χωρίς επιείκεια. Ο ρωσικός στρατός είναι σίγουρα υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου, για μια «σκόπιμη ανθρωπιστική καταστροφή» στις ουκρανικές πόλεις, είπε ο Ζελένσκι.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024