Σάββατο 13 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
«Κουρεμένα» ενοίκια: Έρχεται νέος γύρος αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες  ακινήτων

«Κουρεμένα» ενοίκια: Έρχεται νέος γύρος αποζημιώσεων σε ιδιοκτήτες ακινήτων

Οι πληρωμές αφορούν φορολογούμενους που δεν έλαβαν προκαταβολή ή αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια της περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2021

Χωρίς αποζημίωση παραμένουν μέχρι σήμερα αρκετοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι είτε δεν εισέπραξαν καθόλου ενοίκια ή εισέπραξαν κουρεμένα κατά 40%  την περίοδο της πανδημίας.

Η ΑΑΔΕ διαπίστωσε τα προβλήματα και δρομολογεί τώρα ένα νέο γύρο πληρωμών σε φορολογούμενους που δεν έλαβαν προκαταβολή ή αποζημίωση για τα «κουρεμένα» ενοίκια της περίοδο Μαρτίου – Ιουλίου 2021.Στόχος είναι να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν δήλωση Covid αλλά δεν έχουν αποζημιωθεί –ακόμα- για την περίοδο αυτή.  Στην νέα υπουργική απόφαση αναφέρεται ότι το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης «θα προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και τυχόν ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων».

Σε νέα απόφαση των Χρ. Σταϊκούρα, Θ. Σκυλακάκη και Απ. Βεσυρόπουλου αναφέρεται ότι το τελικό καταβαλλόμενο ποσό αποζημίωσης «θα προσδιορίζεται κατόπιν συνυπολογισμού τυχόν ποσών προκαταβολής που είχαν ληφθεί για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και τυχόν ποσών αποζημίωσης που έχουν καταβληθεί σε προγενέστερο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο είχε τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της καταβολής των εν λόγω αποζημιώσεων».

Ο ένας νέος γύρος πληρωμών μέχρι το τέλος του μήνα αφορά:

–              Ιδιοκτήτες ακινήτων – φυσικά πρόσωπα που δεν έλαβαν καθόλου ενοίκιο την περίοδο Μαρτίου – Ιούλιου 2021: Αυτοί θα αποζημιωθούν για το 80% του αρχικού μισθώματος, ενώ τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα θα αποζημιωθούν για το 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

–              Ιδιοκτήτες ακινήτων φυσικά πρόσωπα που έλαβαν το 60% του ενοικίου την περίοδο Μαρτίου – Ιούλιου 2021: Οι φορολογούμενοι αυτοί θα αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς.

–              Ιδιοκτήτες ακινήτων που έκαναν όλες τις απαραίτητες διορθώσεις ώστε να εμφανίζεται σωστά το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού στο Taxisnet.

–              Δηλώσεις COVID που αφορούν υπεκμισθώσεις ακινήτων: Μετά και από την έκδοση της διευκρινιστικής εγκυκλίου οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προχωρούν τις εκκαθαρίσεις ως εξής: Ο τρίτος (και τελικός) υπομισθωτής του ακινήτου είναι ο δικαιούχος της μείωσης ή της απαλλαγής ενοικίου, εφόσον εντάσσεται στους πληττόμενους ΚΑΔ. Ο δεύτερος στη σειρά, ο υπεκμισθωτής Δικαιούται την αποζημίωση εάν είναι και αυτός πληττόμενος επαγγελματίας. Ο πρώτος στην κατάταξη δηλαδή, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, δικαιούται όλο το μίσθωμα ή την αποζημίωση εάν δεν την εισπράττει ο υπεκμισθωτής του.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους 812 εκατ. ευρώ. για τα «κουρεμένα» ενοίκια  της περιόδου Μαρτίου 2020 – Ιουλίου 2021.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Η επιστροφή του Βεζένκοφ και το… άλλο σενάριο για Πίτερς και Πετρούσεφ

Πώς θα διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού αν τελικά γίνει πράξη η επιστροφή του Σάσα Βεζένκοφ στο λιμάνι;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024