
Ρωσία: Παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι έφεδροι πήραν μέρος στην εισβολή στην Ουκρανία
Ορισμένοι από τους έφεδρους έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί.
Την παραδοχή ότι αρχικά στην εισβολή στην Ουκρανία πήραν μέρος και έφεδροι έκανε η Ρωσία, αν και μέχρι τώρα έλεγε το αντίθετο.
Το υπουργείο Άμυνας προχώρησε στη συγκεκριμένη παραδοχή, ενώ μέχρι σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποστήριζε ότι είχαν σταλεί στην Ουκρανία μόνο επαγγελματίες στρατιωτικοί και αξιωματικοί.
Το ρωσικό υπουργείο ανακοίνωσε, επίσης, ότι ορισμένοι από αυτούς τους φαντάρους είτε έχουν σκοτωθεί, είτε έχουν συλληφθεί, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.
Την είδηση, όπως είναι φυσικό, μεταδίδουν και τα ουκρανικά ΜΜΕ.
⚡️Russia recognizes sending conscripts to fight against Ukraine.
Earlier, Russia denied that people mandatory enlisted into the armed forces are at war.
— The Kyiv Independent (@KyivIndependent) March 9, 2022
Τι ζήτησε ο Πούτιν
Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Πούτιν διέταξε να ερευνηθεί το θέμα και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.
Να σημειώσουμε ότι οργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν μητέρες Ρώσων στρατιωτών είχαν ήδη διαμαρτυρηθεί ότι οι γιοι τους είχαν σταλεί στο μέτωπο χωρίς την απαραίτητη εκπαίδευση.
Τέλος, οι ρωσικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι όλοι αυτοί οι στρατιώτες – εκτός φυσικά από τους νεκρούς και τους συλληφθέντες – έχουν πλέον επιστρέψει στα ρωσικά εδάφη.
- «Ράγα SOS»: Εντυπωσιακή άσκηση – Εφιαλτικό σενάριο εκτροχιασμού και έκρηξης στο Μετρό
- Στις φλόγες πολυτελές αυτοκίνητο στην Πάτρα – Εμπρησμό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία
- Γιατί ο Λανουά ζήτησε από τους διαιτητές να χειροκροτήσουν εαυτούς
- Δολοφονία 59χρονης στον Εύοσμο: Νέος κύκλος καταθέσεων – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η χαμένη τιμή της ελληνικής κεντροδεξιάς
- Παράταση παραστάσεων για το «Lost & Found» στο Altera Pars


