
ΕΟΦ: Ανακαλεί γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C
Στο συγκεκριμένο προϊόν χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.
O Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων ανακαλεί παρτίδα από γνωστό συμπλήρωμα βιταμίνης C.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, αποφασίστηκε η «ανάκληση της παρτίδας GU392 του συμπληρώματος διατροφής EMERGEN-C (της εταιρείας GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ), στο οποίο χρησιμοποιήθηκε α’ ύλη επιμολυσμένη (ανθρακικό ασβέστιο) με τη μη εγκεκριμένη ουσία αιθυλενοξείδιο.
Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία GSK ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΛΛΑΣ Μ.ΑΕ. Η παρούσα απόφαση αποτελεί προληπτικό μέτρο για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.
Η εταιρεία που διακινεί το εν λόγω προϊόν στην Ελλάδα οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες τους, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ.
Κατά την ενημέρωση του ΕΟΦ η εταιρεία υποχρεούται να αποστείλει παραστατικά αγοράς του παραπάνω προϊόντος καθώς και πελατολόγιο και παραστατικά διακίνησης σε αγορές άλλων κρατών μελών της ΕΕ ή τρίτων χωρών.
Τα σχετικά παραστατικά πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.
- Εντατικοποίηση της εργασίας και χαμηλές αμοιβές στην Ελλάδα – Αποκαλυπτικά στοιχεία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής μέσα από τη θάλασσα
- Ισπανικά ΜΜΕ: «Στόχος της Ρεάλ ο Χουάντσο»
- Οι «Πέρσες» του Αισχύλου ταξιδεύουν στην Αρχαία Επίδαυρο
- Πανελλαδικές 2026: Τα SOS για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
- Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή – Πού θα βρέξει


