Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok μπλοκάρει τα βίντεο από τη Ρωσία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το TikTok μπλοκάρει τα βίντεο από τη Ρωσία

H απόφαση έρχεται μετά το νέο νόμο στη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν για τις «ψευδείς ειδήσεις».

Το TikTok ανακοίνωσε χθες (6/3) ότι αναστέλλει τη δυνατότητα ανάρτησης νέων βίντεο στην πλατφόρμα του από τη Ρωσία, εξαιτίας της νέας ρωσικής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τη μετάδοση ειδήσεων που έχουν στόχο να «δυσφημούν» τον ρωσικό στρατό με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Το TikTok είναι μια διέξοδος δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας που μπορεί να αποτελέσει πηγή ανακούφισης και ανθρώπινης σύνδεσης σε μια περίοδο πολέμου. Ωστόσο, η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και των χρηστών μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας.

Λόγω του νέου νόμου για τις ‘ψευδείς ειδήσεις’ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε την ανάρτηση νέου περιεχομένου ενώ εξετάσουμε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του για την ασφάλεια των εργαζομένων στο TikTok και των χρηστών του», εξήγησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω Twitter.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν τα βίντεο που αναρτώνται από το εξωτερικό θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες της πλατφόρμας.

Η ανάρτησή του

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές περιόρισαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόσβαση στο Twitter και μπλόκαραν εντελώς Facebook.

Τη Δευτέρα (28/2), η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, ζήτησε από το TikTok να σταματήσει να αναμεταδίδει εικόνες με στρατιωτικό περιεχόμενο στους ανηλίκους, καθώς έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. To TikTok δεν σχολίασε κάτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024