Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ουκρανία: Τρεις νεκροί πολίτες στο Ιρπίν από ρωσικά πυρά, ανάμεσά τους δύο παιδιά, καταγγέλλει το Κίεβο

Ουκρανία: Τρεις νεκροί πολίτες στο Ιρπίν από ρωσικά πυρά, ανάμεσά τους δύο παιδιά, καταγγέλλει το Κίεβο

Νέα τραγωδία κοντά στο Κίεβο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται για 11η ημέρα.

Νέα καταγγελία για θανάτους αμάχων από ρωσικά πυρά κοντά στο Κίεβο έκανε η Ουκρανία. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ουκρανικά ΜΜΕ, υπάρχουν τρεις νεκροί στο Ιρπίν, ανάμεσά τους δύο παιδιά.

Με βάση όσα καταγγέλλει το Κίεβο, τα ρωσικά στρατεύματα στοχοποίησαν επίτηδες μια γέφυρα που χρησιμοποιείται από πολίτες για να εκκενωθεί η περιοχή.

Δείτε τις αναφορές στα ουκρανικά ΜΜΕ

Οι εικόνες που έρχονται από το Ιρπίν είναι συγκλονιστικές.

Να σημειώσουμε ότι η πολιορκία του Κιέβου συνεχίζεται, με τις περιοχές γύρω από την ουκρανική πρωτεύουσα να είναι στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αλεξέι Αρεστόβιτς υπάρχουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές για να υπάρξει ανθρωπιστικός διάδρομος που να αφορά το Χοστόμελ και την Μπούτσα που βρίσκονται πολύ κοντά στο Κίεβο και όλες τις προηγούμενες μέρες δέχτηκαν απανωτούς βομβαρδισμούς.


Να θυμίσουμε ότι το Χοστόμελ βρέθηκε στο στόχαστρο των Ρώσων λόγω της παρουσίας αεροδρομίου στην περιοχή.

Δείτε σημερινά βίντεο από το Χοστόμελ

Αυξάνονται δραματικά οι πρόσφυγες

Ο αριθμός των ανθρώπων που έφυγαν από την Ουκρανία για να γλιτώσουν από τις μάχες ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ, κάνοντας λόγο για την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο πρόσφυγες από την Ουκρανία έχουν περάσει τα σύνορα προς γειτονικές χώρες μέσα σε 10 ημέρες. Πρόκειται για την πιο γρήγορα εξελισσόμενη προσφυγική κρίση στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Φιλίπο Γκράντι.

Δραματική η κατάσταση στη Μαριούπολη

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης, μιας στρατηγικής σημασίας πόλης στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σήμερα στις 12:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) νέα επιχείρηση για την απομάκρυνση των αμάχων.

Για τον σκοπό αυτό θα υπάρξει προσωρινή κατάπαυση του πυρός από τις 10:00 ως τις 21:00, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Η απομάκρυνση των αμάχων θα ξεκινήσει στις 12:00», ανέφεραν οι δημοτικές αρχές στο Telegram, διευκρινίζοντας ότι θα δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος προς την πόλη Ζαπορίζια, που απέχει οδικώς περίπου τρεις ώρες.

Χθες Σάββατο μια αντίστοιχη προσπάθεια χρειάστηκε να εγκαταλειφθεί λόγω των παραβιάσεων της εκεχειρίας, για τις οποίες Ρωσία και Ουκρανία αλληλοκατηγορήθηκαν.

Η Μαριούπολη, η οποία υπό κανονικές συνθήκες έχει περίπου 450.000 κατοίκους, είναι περικυκλωμένη από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο χθες Σάββατο ότι οι κάτοικοι της έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με «ανθρωπιστικό αποκλεισμό» καθώς στερούνται πλέον όλες τις βασικές υπηρεσίες.

Τα ρωσικά στρατεύματα έκοψαν και τις 15 γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης και η Μαριούπολη δεν έχει ρεύμα εδώ και πέντε ημέρες. Ο κόσμος υποφέρει από το κρύο στα σπίτια καθώς οι μονάδες που παρέχουν θέρμανση λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ δεν λειτουργούν επίσης τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, εξήγησε.

Ήδη προτού ξεσπάσει ο πόλεμος η βασική γραμμή ύδρευσης της Μαριούπολης είχε πρόβλημα και αφού ξέσπασε η σύρραξη σταμάτησε η υδροδότηση από εφεδρικές πηγές, συνέχισε.

Sports in

Παναθηναϊκός: Ζαμόρα, ένας άλλος …Νατσούρας

Πώς την πάτησε ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον Αρη;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024