Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητέρα εκπαιδεύει τα μικρά παιδιά της – Αν γίνει έκρηξη κράτησε την αδελφή σου και μη τρέξετε προς εμένα

Μητέρα εκπαιδεύει τα μικρά παιδιά της – Αν γίνει έκρηξη κράτησε την αδελφή σου και μη τρέξετε προς εμένα

«Με όλη αυτή την ατμόσφαιρα φαίνεται αδύναμο τη νύχτα και κλαίει και θέλει να είναι μαζί μου όλη την ώρα, επειδή αισθάνεται ότι κάτι συμβαίνει». είπε.

Μια μητέρα τριών παιδιών που αναζητά καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς της στην κατεχόμενη από τη Ρωσία πόλη Χερσόνα, στη νότια Ουκρανία, περιγράφει πως μιλά στα μικρά παιδιά της για τον πόλεμο.

Η γυναίκα δεν πίστευε ποτέ ότι θα έπρεπε να μάθει στα μικρά παιδιά της πώς να κρύβονται από τις βόμβες.

«Αισθανόμαστε απομονωμένοι από την υπόλοιπη Ουκρανία αυτή τη στιγμή», δήλωσε η Oleksandra Zhovtyuk, προσθέτοντας ότι δεν βγαίνουν έξω, επειδή οι Ρώσοι στρατιώτες «δεν αφήνουν ούτε να περάσουμε ούτε να βγούμε από την πόλη, ενώ δεν μπορεί να φτάσει σε εμάς ούτε βοήθεια».

Το μεγαλύτερο παιδί της Zhovtyuk είναι 7 ετών και καταλαβαίνει ήδη τι συμβαίνει.

«Ξυπνάει τη νύχτα, κλαίει και με ρωτάει πότε θα τελειώσει», είπε. «Το μεσαίο μου παιδί, δεν καταλαβαίνει και νομίζει ότι είναι σαν παιχνίδι. Στην πραγματικότητα και εγώ θέλω να πιστεύει ότι είναι σαν παιχνίδι – ότι πρέπει να παίζουμε με τους κανόνες».

Η Zhovtyuk ανησυχεί για το 18 μηνών παιδί της

«Με όλη αυτή την ατμόσφαιρα φαίνεται αδύναμο τη νύχτα και κλαίει και θέλει να είναι μαζί μου όλη την ώρα, επειδή αισθάνεται ότι κάτι συμβαίνει». είπε.

Μιλώντας από το καταφύγιό της, η Zhovtyuk περιέγραψε πως μιλά στο μεγαλύτερο παιδί της για τον πόλεμο και τον προετοιμάζει σε περίπτωση βομβαρδισμού.

«Της είπα, αν εκραγεί κάτι, πρέπει να κρατήσει την αδελφή της και να μην τρέξει σε μένα. Πρέπει να μείνει εκεί και να είναι εκεί για εκείνη. Το τρομακτικό είναι ότι είναι 7 ετών και ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα έλεγα στο παιδί μου να μην τρέχει σε μένα, αλλά να μείνει με την αδελφή της. Δεν ξέρω τι να πω. Είναι πολύ τρομακτικό», δήλωσε η Zhovtyuk.

«Πρέπει να είμαστε δυνατοί αυτή τη στιγμή, πρέπει να είμαστε μαζί αυτή τη στιγμή και πρέπει να με ακούει. Τα παιδιά κοιμούνται στο διάδρομο, καθώς είναι το ασφαλέστερο μέρος του σπιτιού όταν αρχίζουν οι βομβαρδισμοί», είπε.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024