Επιμένει στην άποψη πως οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα πρέπει να μείνουν εκτός ΕΣΥ από τον Απρίλιο αν δεν έχουν προχωρήσει στην πρώτη δόση του εμβολίου, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης είχε ξεκαθαρίσει σε παλαιότερες τηλεοπτικές του εμφανίσεις πως θα υπάρξουν δύο επιλογές, η απομάκρυνση των ανεμβολίαστων υγειονομικών ή η συνέχιση της αναστολής εργασίας τους. Ο ίδιος είχε τονίσει επίσης πως η θέση του υπουργείου Υγείας συντάσσεται με την πρώτη επιλογή.

Ο υπουργός Υγείας επανήλθε στο θέμα στην τοποθέτησή του στη Βουλή, αναφέροντας πως προετοιμάζεται σχετική διάταξη για την απομάκρυνση των υγειονομικών από το ΕΣΥ.

«Για όσο καιρό διαρκεί η πανδημία δεν τίθεται θέμα επιστροφής τους. Όπως δίνουμε παρατάσεις στο επικουρικό προσωπικό δεν θα επιστρέψουν!. Η θέση όμως του υπουργού Υγείας που έχω εισηγηθεί στη κυβέρνηση είναι ότι αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν δεν πρέπει να παραμείνουν στο σύστημα. Με τη λήψη 31 Μαρτίου ή θα παραταθεί η αναστολή όσο διαρκεί η πανδημία ή θα φέρουμε διάταξη ως τυπικό προσόν θα έχει τον εμβολιασμό και οι θέσεις που θα αδειάσουν θα προκηρυχθούν για τους σημερινούς επικουρικούς», επισήμανε ο κ. Πλεύρης.