
Καιρός: Βροχές και χιόνια το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας
Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο αλλά και την Καθαρά Δευτέρα με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Συμφώνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας αναμένονται βροχές στα πεδινά, τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Πιο αναλυτικά, σήμερα Παρασκευή αναμένουμε τοπικές βροχές σε πεδινά τμήματα κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία και στη Θράκη. Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά και μετά τις απογευματινές ώρες και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.
Από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται σταδιακή ένταση των φαινομένων κυρίως στη Δυτική, Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ οι χιονοπτώσεις αναμένεται να εκδηλώνονται και σε ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά κατα τη διάρκεια της Δευτέρας.
Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 3 όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI).
Στο παρακάτω βίντεο, παρουσιάζεται η εκτιμώμενη πορεία του αθροιστικού υετού (βροχή και χιόνι) ανα 3ωρο απο την Παρασκευή 04/03 έως την Δευτέρα 07/03 απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

- Παιανία: Εννέα συλλήψεις για υπόθεση ξυλοδαρμού ανηλίκων – Τους χτυπούσαν με ρόπαλα
- Ουκρανία – Ρωσία: 7 νεκροί από πλήγμα ουκρανικού drone σε λεωφορείο κοντά στο Ντονέτσκ
- Κάτι έχει το νερό στη χώρα των Βάσκων
- «Η ζωή με δοκίμασε» – Ο Τζον Τραβόλτα αναζητά το «θετικό» μετά την απώλεια της γυναίκας και του γιου του
- Λάρισα: Πυροσβέστες έβγαλαν φίδι 1,5 μέτρου από μηχανή αυτοκινήτου
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Ξεκινούν οι τελικοί «αιωνίων» στη Stoiximan GBL






