Στην απομόνωση η Ρωσία! Η αθλητική κοινότητα γυρνάει την πλάτη στη χώρα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Ολλανδία πήρε τη σκυτάλη από τις Σουηδία, Τσεχία και Πολωνία, γνωστοποιώντας πως δεν πρόκειται να αγωνιστεί ξανά απέναντι σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ντόμινο εξελίξεων στον παγκόσμιο αθλητισμό, με τις FIFA και UEFA να έχουν ήδη πάρει την απόφαση να… τελειώσουν την Ρωσία από τις διεθνείς διοργανώσεις.

«Το συμβούλιο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ολλανδίας (KNVB) αποφάσισε κατόπιν συνεδρίασης ότι όλες οι αντιπροσωπευτικές ομάδες της χώρας δεν θα αγωνιστούν ξανά απέναντι στις εθνικές της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, μέχρι νεοτέρας. Η KNVB καταδίκασε άμεσα την επιθετικότητα της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία την προηγούμενη Πέμπτη. Ελπίζουμε βαθύτατα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα λήξει το συντομότερο δυνατό.

Η σοβαρότητα της επιθετικότητας της Ρωσίας και η συνεργασία της με την Λευκορωσία οδήγησε στη λήψη αποφάσεων από την KNVB. Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν συχνές επαφές με πολλές ομοσπονδίες, την UEFA και τη FIFA. Θα διατηρήσουμε αυτή τη στάση όσο η σύρραξη συνεχίζεται» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.