Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια πρόσκληση στη γαλλική πρεσβεία

Μια πρόσκληση στη γαλλική πρεσβεία

Αγωνία για το Τσερνόμπιλ

Η πρόσκληση του γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ προς όλους τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της ΕΕ έκρυβε μια έκπληξη. Στη γαλλική πρεσβεία, στην οδό Βασ. Σοφίας, την Παρασκευή το πρωί μαζί με τους ευρωπαίους διπλωμάτες θα ήταν και ο ουκρανός πρεσβευτής στην Αθήνα Σεργκέι Σουτένκο.

Η ατζέντα των συζητήσεων ήταν πώς θα επιβληθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Στη γαλλική πρεσβεία θα ήταν επίσης και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση. Οταν σερβιρίστηκε ο καφές μαζί με τα ζεστά κρουασάν, άρχισε αμέσως η συζήτηση για την Ουκρανία, με τον γάλλο πρεσβευτή να εμφανίζεται ίσως ο πιο σκληρός από όλους τους άλλους πρεσβευτές, ζητώντας επίμονα να επιβληθούν ακόμα πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία.

Οπως ήταν αναμενόμενο, οι πάντες ρωτούσαν τον Ουκρανό πώς διαμορφώνεται η κατάσταση. Εκείνη την ώρα μεταδιδόταν από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι ο ηγέτης της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωνε έτοιμος για διαπραγμάτευση με τον ρώσο πρόεδρο και ότι ο Πούτιν διεμήνυσε στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ ότι είναι διατεθειμένος να διεξαγάγει συνομιλίες σε κορυφαίο επίπεδο με την Ουκρανία. Για αυτά όμως δεν είπε τίποτα ο ουκρανός πρεσβευτής.

Ισως να μην τα γνώριζε, ίσως να μην ήθελε να πει, ποιος ξέρει. Και οι άλλοι όμως διπλωμάτες δεν τον πίεσαν. Ηθελαν ωστόσο να μάθουν εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για την αύξηση της ραδιενέργειας στο Τσερνόμπιλ.

Ο πρεσβευτής Σουτένκο επιβεβαίωσε ότι πράγματι υπήρξε αύξηση της ραδιενέργειας και προσπάθησε να εξηγήσει το γιατί. Κατά την εκτίμησή του, η εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στο περίκλειστο, εδώ και χρόνια, Τσερνόμπιλ με βαριά άρματα μάχης είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αναταράξεις στο έδαφος με διάχυση της ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024