Παπαστεργίου: Ούτε φοιτητικές εστίες στα Τρίκαλα από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Τρικάλων, δεν προέβλεψε την δημιουργία φοιτητικών εστιών στα Τρίκαλα αλλά μόνο στο Βόλο και την Λαμία, το οποίο και σχολίασε με καυστικό τρόπο σε ανακοίνωση του ο Δήμος.
Ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου, για μια ακόμη φορά εκφράζει ανοικτά την αντίθεση του προς τις επιλογές της διοίκησης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας επειδή όπως υποστηρίζει ο Δήμος του έμεινε πάλι εκτός των σχεδιασμών: Θυμίζουμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δημήτρης Παπαστεργίου έχει αναφερθεί σε αυτό το θέμα.
«Το ότι η σημερινή διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δεν έχει στις πρώτες της προτεραιότητες τα Τρίκαλα και την εδώ Πανεπιστημιακή ανάπτυξη, είναι κάτι που μας είναι ήδη γνωστό και έχει φανεί πολλαπλά όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Το είδαμε και πρόσφατα με το θέμα τη λειτουργίας του Ινστιτούτου Αρωματικών Φυτών, θέμα που δείχνει να έχει και περισσότερο βάθος.
Συνεπώς, καμία εντύπωση δεν μας προξενεί το γεγονός ότι τα Τρίκαλα έμειναν πάλι εκτός σχεδιασμών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τη φορά αυτή για το θέμα της κατασκευής Φοιτητικών Εστιών.
Για το θέμα ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Για άλλη μια φορά, με πλήρη απογοήτευση, διαπιστώνω ότι οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αγνοούν τους/τις φοιτητές/τριες στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας. Μέσω προγράμματος που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Πανεπιστήμιο προωθεί ΣΔΙΤ για δημιουργία φοιτητικών εστιών μόνο σε Βόλο και Λαμία.
Δυστυχώς, αυτό δε συμβαίνει στα Τρίκαλα. Θυμίζουμε ότι εδώ και χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει παραχωρήσει χώρο ακριβώς για αυτόν τον σκοπό! Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, η δυτική Θεσσαλία δεν αποτελεί προτεραιότητα των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ας μετονομαστεί και σε “Πανεπιστήμιο Βόλου”, για να μην έχουμε απαιτήσεις».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας