
Παραιτήθηκε η διευθύντρια του Κρατικού θεάτρου της Μόσχας – Αποκάλεσε τον Πούτιν «δολοφόνο»
Η μέχρι χθες διευθύντρια του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας παραιτήθηκε διαμαρτυρόμενη για την εισβολή στην Ουκρανία.
Παραιτήθηκε από τη θέση της διευθύντριας του Κρατικού Θεάτρου της Μόσχας, η Ελένα Κοβάλσκαγια αφού πρώτα ανέβασε μια ανάρτηση στο Facebοok, με την οποία εξηγεί ότι δεν μπορεί να πληρώνεται από έναν δολοφόνο, αναφερόμενη στον Πούτιν και την εισβολή στην Ουκρανία.
Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της αναφέρει:
«Φίλες και φίλοι ως ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία παραιτούμαι από τη θέση της διευθύντριας του κρατικού θεάτρου. Είναι αδύνατον να δουλεύεις για έναν δολοφόνο και να πληρώνεσαι απ’ αυτόν».
Νωρίτερα συγκέντρωσε τους συνεργάτες της στο θέατρο, τους ανακοίνωσε την απόφασή της και τους είπε ότι η «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει έρθει τώρα σε τραγική σύγκρουση με την αποστολή μας. (…) Δεν μπορούμε να είμαστε σιωπηλοί γι αυτό. Μας μένει μόνο αυτό για να πούμε: “Όχι στον πόλεμο”».
Το μήνυμά της «Οχι στον πόλεμο» ποστάρισε και η σελίδα του θεάτρου στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενο από το σχόλιο: «Ο πόλεμος είναι πολύ περισσότερο από ασέβεια για ένα άτομο, και πολύ πιο φρικιαστικός».
Το θέατρο ευχαρίστησε επίσης την Κοβάσκαλγια για το «κουράγιο» της.
Ας σημειωθεί ότι το Θέατρο Mayakovsky της Μόσχας απαγόρευσε νωρίτερα στους ηθοποιούς του να σχολιάσουν με οποιονδήποτε τρόπο την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στο πλαίσιο υπόδειξης προς τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης ότι η δημοσιοποίηση κάθε αρνητικού σχολίου θα θεωρείται «προδοσία».
- Κίνηση: Μεγάλη ταλαιπωρία στον Κηφισό – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Μάικ Τζέιμς, την Μπαρτσελόνα και τον Πασκουάλ
- Ταλέντα στην Ελλάδα: To παροδικό φαινόμενο της κρίσης που τείνει να γίνει δομική πρόκληση
- Στη σκιά του πολέμου στο Ιράν – Η Ουκρανία απέναντι στην εαρινή επίθεση της Ρωσίας
- Το χειρότερο σχόλιο που έχει ακούσει η Λίλι Ράινχαρτ από έναν άνδρα σκηνοθέτη
- Νομιμοποιούνται όσα τουριστικά ακίνητα βρίσκονται σε δάση – Νέα ρύθμιση




