Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Κούλογλου - «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία»

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο στόχαστρο της ΝΔ ο Κούλογλου – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία»

Μετά τον Κώστα Αρβανίτη και ο Στέλιος Κούλογλου για την κριτική του στη Δύση στο στόχαστρο της ΝΔ

Συστηματικές είναι οι επιθέσεις της ΝΔ στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση που εκφράζουν για τον πόλεμο στην Ουκρανία με το κυβερνών κόμμα να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν στηρίζει με ξεκάθαρο τρόπο τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Το ΝΑΤΟ επεκτείνεται προς ανατολάς

«Χθες ο κ. Αρβανίτης καλούσε σε ίσες αποστάσεις. Σήμερα ο κ. Κούλογλου δικαιολογεί τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει κουβέντα για κυρώσεις στη Ρωσία» δήλωσε πριν από λίγο ο Τάσος Γαϊτάνης.

Νωρίτερα ο Στέλιος Κούλογλου επέρριψε ευθύνες στο δυτικό στρατόπεδο για τις τελευταίες εξελίξεις και μιλώντας στην ΕΡΑ Κέρκυρας δήλωσε ότι «το ΝΑΤΟ είχε συσταθεί για να αντιμετωπίσει την σοβιετική απειλή» προσθέτοντας ότι «χωρίς αυτή, έπρεπε να διαλυθεί, αλλά υπήρχαν τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Στην αρχή, μάλιστα, ο Πούτιν είχε ζητήσει ακόμη και την είσοδο της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, κάτι που δεν έγινε. Η Ρωσία έγινε εχθρός. Το ΝΑΤΟ άρχισε έπειτα να επεκτείνεται προς ανατολάς και τώρα ήθελαν να βάλουν στρατεύματα δίπλα στα σύνορα της Ρωσίας. Δεν μπορούσε να το δεχθεί αυτό ο Πούτιν».

Διαβάστε επίσης – Ουκρανία: Στο στόχαστρο της ΝΔ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης για τους «δύο ιμπεριαλισμούς»

Βίαιη αλλαγή συνόρων με το βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσόβου

Ο κ. Κούλογλου, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή ανέφερε: «Με τον βομβαρδισμό της Σερβίας το 1999 και την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου είχαμε βίαιη αλλαγή συνόρων στην Ευρώπη. Όταν τα κάνεις αυτά, θα ακολουθήσουν το παράδειγμα και άλλοι, όπως συμβαίνει τώρα με τη Ρωσία και την Ουκρανία, την Κριμαία ή τη Γεωργία στο παρελθόν».

«Θα την πληρώσουμε όλοι» συνέχισε και συμπλήρωσε: «η ΕΕ θα επηρεαστεί σημαντικά στις τιμές της ενέργειας. Δεν έχουμε αρκετά αποθέματα, άρα θα αυξηθεί η τιμή. Αν ο χειμώνας κυλήσει ήπια, όπως μέχρι τώρα, ίσως αποφευχθεί μεγάλη πανευρωπαϊκή κρίση, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα».

«Οι ΗΠΑ δεν ήθελαν να λειτουργήσει ο Nord Stream 2, που ενώνει την Ρωσία με τη Γερμανία. Οι ΗΠΑ θέλουν επίσης να πουλήσουν το δικό τους φυσικό αέριο που φέρνουν με πλοία στην ΕΕ. Όμως τα σχέδια των ΗΠΑ δεν μας συμφέρουν και η τάση των Βρυξελλών να ακολουθούν την Ουάσιγκτον αποδεικνύεται καταστροφική», επεσήμανε ο κ. Κούλογλου.

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024