Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ηράκλειο

Κρήτη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Ηράκλειο

Ο Δήμος Ηρακλείου μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε στις υποδομές διαπίστωσε γενικευμένες φθορές σε κτίρια λόγω του σεισμού του Σεπτεμβρίου 2021 και ζητάει την κήρυξη του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Την κήρυξη ολόκληρου πλέον του Δήμου Ηρακλείου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας των επιπτώσεων του σεισμού του Σεπτεμβρίου του 2021,  ζήτησε επισήμως την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022,  ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαρίνος Παττακός από τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Το συγκεκριμένο αίτημα έρχεται σε συνέχεια του αρχικού που είχε υποβάλλει ο Δήμος για κήρυξη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας και της ΔΕ Τεμένους λόγω ζημιών σε δημόσιες υποδομές.

Ωστόσο, μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΔΑΕΦΚ) και των Υπηρεσιών του Δήμου, διαπιστώθηκαν εκτεταμένες ζημιές , κυρίως σε ιδιωτικά κτίρια,  και σε άλλες περιοχές του Δήμου και στοιχειοθετήθηκε η έκδοση υπουργικής απόφασης για την οριοθέτηση ως σεισμόπληκτων και αυτών των περιοχών.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, ο Δήμος έκρινε σκόπιμο να αιτηθεί την εν λόγω κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία για την χορήγηση πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής και για αποζημίωση οικοσκευής, και για τους υπόλοιπους πληγέντες δημότες.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται να επιταχυνθούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024