Ουκρανία: Να αποτραπεί ο πόλεμος με κάθε τρόπο, λέει η Ρώμη
Η Ιταλία επανέλαβε την υποστήριξή της στην ακεραιότητα και στην πλήρη εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας.
Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο, μιλώντας στην γερουσία της Ρώμης, αναφέρθηκε στην στάση της κυβέρνησης Ντράγκι επί της ουκρανικής κρίσης.
Τα περιθώρια μειώνονται
«Παρά την σοβαρότητα της παρούσας στιγμής και τις τελευταίες εξελίξεις, θέλουμε να συνεχίσουμε να συγκεντρωνόμαστε σε κάθε διπλωματική πρωτοβουλία, ικανή να αποτρέψει τον πόλεμο. Είναι μια λύση που θεωρούμε ακόμη εφικτή, αν και τα περιθώρια, κάθε ημέρα, ολοένα και μειώνονται», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών.
«Περαιτέρω περιοριστικά μέτρα μπορεί να υιοθετηθούν σε περίπτωση νέων πρωτοβουλιών από μέρους της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Ντι Μάιο.
Ο αρχηγός της ιταλικής διπλωματίας ανέφερε, δε, ότι η χώρα του επανέλαβε την υποστήριξή της στην ακεραιότητα και στην πλήρη εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, με τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορά της και απηύθυνε έκκληση στα εμπλεκόμενα μέρη «να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τα κατάλληλα φορμάτ».
Μονομερείς πρωτοβουλίες
«Μονομερείς πρωτοβουλίες απομακρύνουν την επίτευξη συνθηκών σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Λαμβάνοντας υπόψη την όλη αυτή κατάσταση -η οποία μπορεί να αλλάξει με ταχείς ρυθμούς- είναι σημαντικό να διατηρηθεί ο στενός συντονισμός με τους εταίρους της ΕΕ και με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.Οι πιο πρόσφατες, σχετικές αποδείξεις, είναι το έκτακτο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ένωσης και η συνεδρίαση των υπουργών εξωτερικών του G7, στην οποία συμμετείχα χθες στο Παρίσι», ολοκλήρωσε ο Λουίτζι Ντι Μάιο.
- Χαμένη σελίδα από το Παλίμψηστο του Αρχιμήδη βρέθηκε ξανά μετά από 120 χρόνια
- ΗΠΑ: Άγριο έγκλημα – 74χρονος σκότωσε και διαμέλησε την 33χρονη σύζυγό του
- Ανδρουλάκης: Αποκαλύφθηκε ότι το Predator ήταν το όπλο του παρακράτους, που έστησε ο Πρωθυπουργός και το Μαξίμου – Ο Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει τώρα
- Το ρεκόρ που ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός με τη νίκη επί της Μπέτις
- Καρδίτσα: Διακόπηκαν τα σχολικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ λόγω συσσωρευμένων χρεών της Περιφέρειας
- Θεσσαλονίκη: Μήνυση για προσβολή μνήμης νεκρού από την οικογένεια της καθηγήτριας μετά την επιστολή γονέων



