Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Pfizer: Εταιρική κοινωνική ευθύνη με κοινωνικό πρόσημο

Pfizer: Εταιρική κοινωνική ευθύνη με κοινωνικό πρόσημο

Στη βιώσιμη ανάπτυξη στοχεύει η  Pfizer Hellas  με τη δημιουργία μακροπρόθεσμης μετρήσιμης αξίας σε 3 τομείς: την προαγωγή της Υγείας και ευημερία της κοινωνίας, την προστασία του περιβάλλοντος και την υπεύθυνη επιχειρηματική λειτουργία

Δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης οι οποίες είχαν σχεδόν τριπλάσιο οικονομικό αποτύπωμα επέλεξε η φαρμακευτική Pfizer στη διάρκεια της πανδημίας καθώς για κάθε ευρώ που διατέθηκε, επέστρεψαν στην ελληνική κοινωνία 2,8 ευρώ.

Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν τα στελέχη της φαρμακευτικής Pfizer Hellas, στη διάρκεια παρουσίασης της έκθεσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, η οποία καταρτίσθηκε με βάση διεθνή κριτήρια αξιολόγησης για την κοινωνική, περιβαλλοντική και βιώσιμη επίδραση της δραστηριοποίησης της εταιρείας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την 3η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας (2019-2020), η Pfizer Hellas συνέβαλλε στη στήριξη ευάλωτων ομάδων και στην άρση των ανισοτήτων πρόσβασης στην υγεία, προχώρησε σε δωρεές ύψους 600.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 από τον Απρίλιο ως τον Αύγουστο του 2020, ενώ το συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεών της στην περίοδο έξαρσης της πανδημίας έφτασε τα 4,5 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας τα κριτήρια κοινωνικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης.

Μόνο τα έτη 2019-2020 υλοποιήθηκαν 49 δράσεις στήριξης Συλλόγων Ασθενών και διατέθηκαν 1,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση φορέων Υγείας, ενώ διατέθηκαν πάνω από 1.600 εμβόλια κατά του πνευμονιόκοκκου και του μηνιγγιτιδόκοκκου για τον προληπτικό εμβολιασμό ευπαθών ομάδων.

Με στόχο την προαγωγή της Έρευνας και Καινοτομίας, η Pfizer Hellas συνεργάστηκε με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών μέσω του προγράμματος «Προαγωγή της Επιστήμης – Advancing Science», με στόχο την υποστήριξη της έρευνας αιχμής και την ενίσχυση νέων επιστημόνων από το χώρο της Υγείας. Επίσης, υποστήριξε ομάδα φοιτητών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου που συμμετείχε στο διεθνή διαγωνισμό Συνθετικής Βιολογίας «iGEM». Μεταξύ των βραβείων που δόθηκαν στους συμμετέχοντες φοιτητές, χρυσό βραβείο για την έρευνα βρώσιμου εμβολίου κατά του κοροναϊού, αλλά και διαγνωστικού τεστ πλάσματος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παγκρέατος.

Στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία συνεργάζεται με την μη κερδοσκοπική οργάνωση «Ενάλλεια» για τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και βάσει της δράσης συλλέγονται περίπου 5.000 τόνοι πλαστικών μπουκαλιών από τα ελληνικά θαλάσσια νερά, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο φορτηγά πλαστικά μπουκάλια, την ημέρα.

Όσον αφορά τη βιώσιμη ανάπτυξη σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική διάσταση των φαρμάκων, η Pfizer αναγνωρίζει τους κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία εξαιτίας της μικροβιακής αντοχής,. Γι΄ αυτό προχώρησε στη διετία 2019-2020 σε πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για την ορθολογική χρήση των αντιβιοτικών και την προστασία της δημόσιας υγείας.

Επενδύοντας στο ανθρώπινο δυναμικό της, η εταιρεία ήταν επίσης η πρώτη φαρμακευτική στην Ελλάδα που υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενώ εργάζεται συνεχώς για την προώθηση της ισότιμης συμπερίληψης, μια από τις βασικές της αξίες, προάγοντας την αποδοχή χωρίς διακρίσεις όλων των ανθρώπων και τη διαρκή προσπάθεια για τη μείωση των ανισοτήτων, τόσο σε εσωτερικό, όσο και σε εξωτερικό επίπεδο. Το 2020, η Pfizer Hellas και το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας απασχολούσαν συνολικά 352 εργαζόμενους, από τους οποίους 55% άνδρες και 45% γυναίκες.

Η Pfizer Hellas είναι μια από τις 5 πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που εκδίδουν Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας με βάση τα κριτήρια ESG (περιβαλλοντικής και κοινωνικής διακυβέρνησης).

Σε ότι αφορά τις διεθνείς επενδύσεις της μητρικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη, που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας και το Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργικών και Υπηρεσιών, η συνολική συνεισφορά της Pfizer στο ΑΕΠ της χώρας αναμένεται να φτάσει το 1,6 δισ. ευρώ για την περίοδο 2020 – 2030, ενώ η δραστηριότητα της Pfizer στην Ελλάδα για την περίοδο 2020-2030 υπολογίζεται ότι θα υποστηρίζει συνολικά (άμεσα και έμμεσα) περίπου 2.600 θέσεις εργασίας, βάσει πρόσφατης μελέτης που εκπονήθηκε από το ΙΟΒΕ.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Hellas, Ζαχαρίας Ραγκούσης, ανέφερε ότι: «Στρατηγική μας προτεραιότητα αποτελεί η ευθυγράμμιση της επιχειρηματικής μας στρατηγικής με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Εταιρική Υπευθυνότητα. Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και σε μια περίοδο υψηλών προκλήσεων για την Υγεία, την Κοινωνία και το Περιβάλλον, καθοδηγούμαστε από την ίδια ανθρωποκεντρική κουλτούρα, από το ίδιο αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης και επιδιώκουμε μέσα από στρατηγικές επενδύσεις και πρωτοβουλίες να δημιουργούμε προστιθέμενη αξία για όλους: για την ελληνική κοινωνία, τους ασθενείς, τους εργαζόμενούς μας αλλά και τη χώρα μας».

Η κ. Βασιλική Καραμάνου, BU Lead Vaccines και Eπικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη Pfizer Hellas, σχολίασε: «Για εμάς στην Pfizer Hellas, η έννοια της Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δέσμευση και την προσπάθειά μας να βελτιώνουμε τις ζωές των ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο. Γι’ αυτό και επιδιώκουμε διαχρονικά την ευθυγράμμιση της επιχειρηματικής μας στρατηγικής με την εκπλήρωση υψηλών στόχων, όσον αφορά την επίδρασή μας στην κοινωνία και στο περιβάλλον. Ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχουμε αναδείξει σε προτεραιότητά τη διαρκή αναβάθμιση της προσέγγισής μας σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης, ώστε να γίνει περισσότερο συστηματική και δομημένη, εφαρμόζοντας διεθνή πρότυπα, αρχές και μεθοδολογία. Πάγιος στόχος μας είναι να κατανοούμε και να ανταποκρινόμαστε καλύτερα στις ανάγκες και τις προσδοκίες των ασθενών, των εργαζομένων μας, των συνεργατών μας και του κοινωνικού συνόλου».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024