Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Euroferry Olympia: Έγινε έλεγχος, λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία μετά την τραγωδία

Euroferry Olympia: Έγινε έλεγχος, λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία μετά την τραγωδία

«Γίνεται σε καθημερινή βάση καθαρισμός και απολύμανση τόσο στις καμπίνες, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους», απαντά η ναυτιλιακή στις καταγγελίες επιβατών για κοριούς στις καμπίνες

«Το πλοίο είχε περάσει από έλεγχο στις 16 Φεβρουαρίου, μόλις δύο ημέρες πριν από το ατύχημα. Είχε περάσει από επιθεώρηση και μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του. Βάσει των επιθεωρήσεων, έγινε έλεγχος στο πλοίο στα συστήματα ανίχνευσης καπνού, πυρασφάλειας κ.λπ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρείας του πλοίου Euroferry Olympia, Πολ Κυπριανού, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις».

«Μιλώντας για θέματα καθαριότητας του πλοίου, γίνεται σε καθημερινή βάση καθαρισμός και απολύμανση τόσο στις καμπίνες, όσο και στους κοινόχρηστους χώρους. Οι εργασίες συντήρησης είναι συνήθης πρακτική», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ ερωτηθείς για τις καταγγελίες επιβατών – οδηγών φορτηγών, σημείωσε:

«Στο συγκεκριμένο πλοίο, είχαμε 159 οδηγούς. Όλοι είχαν καμπίνα. Στη συντριπτική πλειοψηφία τους, είχαν ανέβει στις καμπίνες τους. Μιλάμε για 77 καμπίνες με 308 κρεβάτια. Υπήρχε επαρκής αριθμός καμπινών και κρεβατιών (…) Περιπολίες μελών του πληρώματος ελέγχουν εάν υπάρχουν άτομα μέσα στα φορτηγά. Αν κάποιος διανυκτερεύει στο φορτηγό, δεν είναι εύκολο πάντα να εντοπιστεί», υποστήριξε.

«Αν δεν υπήρχε συναγερμός στη γέφυρα του πλοίου την ώρα που δημιουργήθηκε ο καπνός, είναι ένα από τα θέματα», σημείωσε ο εμπειρογνώμωνας ναυτικών ατυχημάτων, Νίκος Σπανός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε ότι δεν λειτούργησαν τα εν λόγω συστήματα», απάντησε ο κ. Κυπριανού, εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας, προσθέτοντας πως «υπήρξε έγκαιρη επέμβαση από τον καπετάνιο».

«Εφόσον όλα ελέγχθησαν από την εταιρεία, τα πάντα, και ήταν σωστά, γιατί όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά δεν έσπευσε το πλήρωμα να την αναχαιτίσει – περιορίσει; Επίσης, κατά την εγκατάλειψη του πλοίου, γιατί δεν απεγκλωβίστηκαν οι οδηγοί που βρίσκονταν κάτω, αλλά εγκαταλείφθηκαν στην τύχη τους;», ρώτησε από την πλευρά του ο δικηγόρος των οδηγών, Βασίλης Νουλέζας, μιλώντας επίσης στην ΕΡΤ.

«Η επέμβαση του πληρώματος ήταν άμεση. Θα υπάρξει στη συνέχεια, όταν το πλοίο ρυμουλκηθεί, μια έρευνα για να καταλάβουμε τα αίτια», απάντησε ο κ. Κυπριανού.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024