Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων - «Το πλοίο είναι σαν χύτρα που βράζει»

Κέρκυρα: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων – «Το πλοίο είναι σαν χύτρα που βράζει»

Σύμφωνα με τον συντονιστή της ΕΜΑΚ, όλοι οι χώροι του πλοίου είναι παραμορφωμένοι από την φωτιά, ενώ «αγριεύουν τα πράγματα και στον καιρό».

Σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες στο «Euroferry Olympia» για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων, μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο πλοίο τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας.

Στο εσωτερικό του πλοίου δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί, ενώ το σκάφος έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθεί η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών.

Σαν χύτρα που βράζει

«Με θερμοκρασίες από 200 βαθμούς Κελσίου που φτάνουν και τους 300 σε ορισμένα σημεία, το «Euroferry Olympia», είναι σαν χύτρα που επιπλέει ενώ βράζει στο νερό, είπε ο συντονιστής της ΕΜΑΚ (επιχειρήσεων Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και νήσων), Δημήτρης Κοντογιάννης, στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να βγεις από το σημείο που μπαίνουμε για τις έρευνες. Μπαίνουμε από ένα μόνο σημείο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και αποκτήσαμε πρόσβαση και στο τρίτο γκαράζ», ήταν τα επόμενα λόγια του συντονιστή.

«Εστιάζουμε στα καταστρώματα όπου στάθμευσαν τα οχήματα και ερευνούμε για αγνοούμενους σε ένα πλοίο μήκους 185 μέτρων, ύψους 14 και με βύθισμα στα 7 μέτρα», πρόσθεσε ο Δημήτρης Κοντογιάννης.

«Αγριεύουν τα πράγματα και στον καιρό. Είμαστε στην Αδριατική και η ομάδα μου είναι ανεβασμένη στο πλοίο, όπου όλοι οι χώροι είναι παραμορφωμένοι από την ανεξέλεγκτη φωτιά», πρόσθεσε.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024