Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 12 οι αγνοούμενοι - Εκτός λίστας επιβατών ο ένας από τους διασωθέντες από το γκαράζ

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: 12 οι αγνοούμενοι – Εκτός λίστας επιβατών ο ένας από τους διασωθέντες από το γκαράζ

Νέα δεδομένα για τον αριθμό των αγνοουμένων

Νέα δεδομένα της τελευταίας στιγμής για το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia στα ανοιχτά της Κέρκυρας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το υπουργείο Ναυτιλίας «από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών και οι έρευνες συνεχίζονται για 12 αγνοούμενους και όχι 11».

Ωστόσο είναι πιθανόν οι αγνοούμενοι να είναι ακόμα περισσότεροι καθώς μπορεί να υπάρχουν και άλλοι επιβάτες, κατά κύριο λόγο πρόσφυγες, που επέβαιναν στο πλοίο χωρίς να είναι στην επίσημη λίστα των ταξιδιωτών.

Ειδικότερα, ο ένας εκ των δυο διασωθέντων ήταν Αφγανός πρόσφυγας και όχι Τούρκος οδηγός. Σημειώνεται ότι τα δυο άτομα εντοπίστηκαν νωρίτερα σήμερα και με Super Puma έγινε η διάσωσή τους.

Οι δύο άντρες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κέρκυρας, και σύμφωνα με πληροφορίες ο 65χρονος Βούλγαρος έχει διασωληνωθεί καθώς η κατάστασή του ήταν πιο σοβαρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους αγνοούμενους υπάρχουν και τρεις Έλληνες, ενώ νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τον εντοπισμό πέντε αγνοουμένων στο πλοίο, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Διακόπηκαν οι έρευνες

Την ίδια στιγμή σταμάτησαν οι έρευνες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του φλεγόμενου πλοίου «Euroferry Olympia» και αναμένεται να επαναληφθούν με το πρώτο φως της ημέρας.

Οι δύο εναέριοι διασώστες και οι άλλοι τέσσερις πυροσβέστες που είχαν ανέβει στο πλοίο, απομακρύνθηκαν, ενώ όπως σημείωναν πηγές από το Λιμενικό Σώμα, τα θερμικά φορτία στο πλοίο είναι ανεβασμένα και το σκοτάδι μαζί με τους πυκνούς καπνούς δυσχεραίνει το έργο των διασωστών.

Πάντως οι προσπάθειες κατάσβεσης στο φλεγόμενο πλοίο θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και πυροσβεστικά οχήματα που βρίσκονται πάνω σε επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia». Αναμένεται επίσης, ένα πλωτό πυροσβεστικό, καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Η φωτιά ξέσπασε στο τρίτο κατάστρωμα

Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες φαίνεται να ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα ενώ σύμφωνα με τη λίστα επιβατών στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα. Από τους επιβαίνοντες 21 είναι Έλληνες, 14 επιβάτες και 7 άτομα από το πλήρωμα.

Ο πλοίαρχος του πλοίου με το που ξεκίνησε η φωτιά ζήτησε την άμεση εγκατάλειψή του ενώ σκάφη του λιμενικού σώματος και της ιταλικής ακτοφυλακής μετέφεραν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας 278 άτομα ενώ ένα ακόμα μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο του νησιού για εξετάσεις.

Σύμφωνα με την εταιρεία Grimaldi Group στο πλοίο επέβαιναν 239 επιβάτες διαφόρων εθνικοτήτων και 51 μέλη πλήρωμα. Επιπλέον, το πλοίο μεταφέρει 153 επαγγελματικά οχήματα (φορτηγά και τρέιλερ), καθώς και 32 επιβατικά οχήματα.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι δεν έχει εντοπιστεί καμία διαρροή καυσίμου στη θάλασσα, ενώ δεν έχει επηρεαστεί η σταθερότητα του πλοίου.

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024