Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διόνυσος: Παραδοχή Δημάρχου περί υστέρησης του Δήμου που διοικεί

Διόνυσος: Παραδοχή Δημάρχου περί υστέρησης του Δήμου που διοικεί

Σε έμμεση δημόσια παραδοχή πως τα προβλήματα που έχει ο Δήμος ξεπερνάνε τις δυνάμεις της δημοτικής Αρχής, προέβη ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και κάλεσε όλες τις δημοτικές παρατάξεις να βοηθήσουν. Είναι από τις λίγες φορές στην ιστορία της αυτοδιοίκησης που ένας Δήμαρχος βάζει τον Δήμο του πάνω από την υστεροφημία του.

Την άμεση συναίνεση σε κρίσιμα θέματα για τον Δήμο Διονύσου, ζήτησε από τις παρατάξεις ο Δήμαρχος, σε μια παραδοχή πως οι δυνάμεις της Δημοτικής Αρχής δεν επαρκούν για την επίλυση τους. Αν μη τι άλλο ο Δήμαρχος αξίζει αναγνώρισης για την ειλικρίνεια του.

Η διαπαραταξιακή συνάντηση με τη συμμετοχή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Διονύσου και ανεξάρτητων δημοτικών  συμβούλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες, ανταποκρίθηκαν θετικά και συμμετείχαν οι κ.κ.:  Διονύσης Ζαμάνης (επικεφαλής παράταξης «Διόνυσος, Ανοιχτοί Ορίζοντες»), Κωστής Κουριδάκης (επικεφαλής παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών Διονύσου»), Νίκος Κλήμης (επικεφαλής παράταξης «Μαζί για τον Διόνυσο» και Νίκος Καρυστινός (Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος).

Επίσης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου» Τεύκρου Παντελόγλου καθώς και του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Πανάγου, συμμετείχε ως παρατηρητής ο Τοπικός Σύμβουλος Αγίου Στεφάνου και στέλεχος της παράταξης Κωνσταντίνος Μπαλτάς. Ο Αντιδήμαρχος κ.Λουκάτος εκπροσώπησε την παράταξη «Η Πόλη μας, το Σπίτι μας».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης ενημέρωσε τους επικεφαλής των παρατάξεων για μία σειρά από σημαντικά ζητήματα του Δήμου, με τη συνδρομή των  Αντιδημάρχων Στέφανου Κριεμάδη, Γιάννη Φωτάκη, Δημήτρη Ράικου, Γιάννη Τσουδερού, Μιχάλη Τσιλιγκίρη, Σπύρου Αρνή και Παναγή Λουκάτου οι οποίοι επίσης ήταν παρόντες στη συνάντηση.

Ο κ.Καλαφατέλης αναφέρθηκε καταρχήν στη σαφή υστέρηση του Δήμου Διονύσου σε σχέση με τους υπόλοιπους Δήμους του λεκανοπεδίου επισημαίνοντας:

–  Την έλλειψη βασικών υποδομών αποχέτευσης, ύδρευσης & φυσικού αερίου.–  Την έλλειψη χωροταξικής/πολεοδομικής οργάνωσης αλλά και βασικών δημοτικών εγκαταστάσεων (Δημαρχείο, Αμαξοστάσιο, Ενιαίο Κοιμητήριο).–  Την ανάγκη κατοχύρωσης της Δημοτικής Περιουσίας και την εν συνεχεία αξιοποίησή της προς όφελος των δημοτών.– Τις ελλείψεις σε αστικό εξοπλισμό (σύγχρονος οδοφωτισμός, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων).– Τις ελλείψεις σε σύγχρονο εξοπλισμό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες αλλά και τα επιπρόσθετα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής.– Τα μεγάλα ζητήματα που έχουν ανακύψει στην περιοχή (λατομεία, διόδια).– Την αναντιστοιχία μεγέθους προβλημάτων και υπηρεσιακής δομής και στελέχωσης (λ.χ. υποστελέχωση τεχνικής Υπηρεσίας κλπ).

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος απαρίθμησε μία σειρά από ζητήματα που χαρακτήρισε σημαντικά ενημερώνοντας τόσο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα όσο και γι’αυτές που προγραμματίζονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο κ.Καλαφατέλης ζήτησε να υπάρξει συναίνεση και συγκλίσεις τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα του Δήμου, καθώς όπως υπογράμμισε αυτά αφορούν το σύνολο των παρατάξεων και των πολιτών. Παράλληλα ζήτησε συγκεκριμένες προτάσεις από τις παρατάξεις και δεσμεύθηκε ότι οι διαπαραταξιακές συναντήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον σε ευέλικτες μορφές και σχήματα, σε συνεννόηση πάντα με τους επικεφαλής και ανάλογα με τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024