Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
H Nestlé Ελλάς ηγέτιδα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

H Nestlé Ελλάς ηγέτιδα στη Βιώσιμη Ανάπτυξη

Το όραμα της εταιρείας για την επιχειρηματικότητα του μέλλοντος – και οι τρόποι με τους οποίους το εφαρμόζει στο σήμερα – της χάρισαν άλλη μια ιδιαίτερα σημαντική διάκριση

Η Nestlé Ελλάς εντάσσεται στην ηγετική ομάδα των «Most Sustainable Companies in Greece 2022». Πρόκειται για την ανώτατη διάκριση Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα που διενεργείται από τον εξειδικευμένο οργανισμό QualityNet Foundation. Ο οργανισμός προχωρά σε ετήσια αξιολόγηση των επιχειρηματικών επιδόσεων στη Βιώσιμη Ανάπτυξη με βάση τα κριτήρια ESG (Περιβάλλον – Κοινωνία – Εταιρική Διακυβέρνηση)). Οι επιχειρήσεις αξιολογούνται τόσο στις σχετικές πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν, όσο και μέσα από την επίδρασή που ασκούν όπως αντανακλάται στις πολιτικές, τις διαδικασίες και τους σχετικούς δείκτες.

.

Διαχρονική δέσμευση στη βιώσιμη ανάπτυξη

Η ανακοίνωση της βράβευσης της Nestlé Ελλάς, τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, μάλλον δεν ξάφνιασε εκείνους που ήταν εξοικειωμένοι με τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, αλλά και με το εκπεφρασμένο όραμά της για την ενσωμάτωση των στόχων αειφορίας στην επιχειρηματική λειτουργία της. Δίνοντας έμφαση στη βιωσιμότητα των προϊόντων της, αλλά και αξιοποιώντας τη δυναμική και τους πόρους της για να διασφαλίσει ότι η δύναμη της διατροφής θα καταφέρει να αλλάξει τις ζωές των ανθρώπων  και να συμβάλει στην προστασία και ενίσχυση του περιβάλλοντος και στη δημιουργία αξίας, η Nestlé Ελλάς έχει χαράξει μια συνεκτική πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης με σαφείς στόχους και πλούσιες δράσεις.

Στόχοι

Είναι χαρακτηριστικό ότι η εταιρεία έχει δεσμευτεί να επιτύχει μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050, αλλά και να έχει δημιουργήσει πλήρως ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες συσκευασίες για όλη την πλούσια γκάμα των προϊόντων της μέχρι το 2025.

Επιτυχίες

Ήδη μέχρι σήμερα, η Nestlé Ελλάς έχει να επιδείξει ένα πλήθος από σημαντικές περιβαλλοντικές επιτυχίες. Το σύνολο των εγκαταστάσεών της λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές, τα πλαστικά μιας χρήσης έχουν «εξοριστεί» από όλες τις εγκαταστάσεις της, ενώ έχει εξαλείψει από αυτές και τα απορρίμματα προς χώρους υγειονομικής ταφής. Ταυτόχρονα, αναπτύσσει και στηρίζει πολλαπλά προγράμματα και πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Η προσήλωσή της στους περιβαλλοντικούς στόχους που έχει θέσει, εκφράζεται και μέσα από μια σειρά από επιχειρηματικές επιλογές. Προσθήκες στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της, όπως τα φυτικά προϊόντα Garden Gourmet, εξασφαλίζουν την υψηλή διατροφική αξία που έχουν ανάγκη οι καταναλωτές, καθώς διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα δεν περιέχουν χοληστερόλη – και καταναλώνουν πολύ λιγότερους φυσικούς πόρους. Άλλες κινήσεις, όπως ο ανασχεδιασμός των μπουκαλιών νερού ΚΟΡΠΗ, με τις νέες συσκευασίες να αποτελούνται κατά 50% από ανακυκλωμένο πλαστικό υψηλής ποιότητας, μειώνουν περαιτέρω το περιβαλλοντικό αποτύπωμα προϊόντων καθημερινής χρήσης.

Τέλος, άξιο αναφοράς είναι το παράδειγμα του εργοστασίου νερού ΚΟΡΠΗ, στο οποίο εκφράζεται η δέσμευση της εταιρείας στην προστασία των υδάτινων πόρων. Σε όλα τα στάδια παραγωγής, από την άντληση μέχρι την τελική εμφιάλωση, η Nestlé Ελλάς έχει υιοθετήσει βέλτιστες πρακτικές για τη σωστή διαχείριση και την αποφυγή των απωλειών και της σπατάλης νερού. Η άρτια λειτουργία του εργοστασίου και η επιμονή του στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων, αποδεικνύονται και από το γεγονός ότι το εργοστάσιο ΚΟΡΠΗ είναι το πρώτο εργοστάσιο νερού στην Ελλάδα που απέκτησε την πιστοποίηση AWS (Alliance for Water Stewardship) το 2019, αλλά και ένα από τα πρώτα της Nestlé παγκοσμίως. Η συγκεκριμένη πιστοποίηση χορηγείται από έναν εξειδικευμένο και ανεξάρτητο φορέα, βάσει μιας σειράς από ενέργειες, αυστηρά κριτήρια και ενδελεχείς ελέγχους που βεβαιώνουν την άρτια λειτουργία του εργοστασίου.

Σχολιάζοντας την τελευταία σημαντική διάκριση της Nestlé Ελλάς, ο κ. Νίκος Εμμανουηλίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ανέφερε:

«Είμαστε περήφανοι που ανήκουμε στις επιχειρήσεις – πρότυπα που διαμορφώνουν τον Επιχειρηματικό Χάρτη Βιώσιμης Ανάπτυξης στην χώρα μας. Στη Nestlé Ελλάς έχουμε ενσωματώσει τη βιώσιμη ανάπτυξη στην λειτουργία μας και στο  όραμα που έχουμε για το μέλλον. Ένα όραμα που καθοδηγείται από τον σκοπό μας να αναδεικνύουμε τη δύναμη της διατροφής, ενισχύοντας την ποιότητα της ζωής για όλους, σήμερα και στο μέλλον. Απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά, όπως η κλιματική αλλαγή, είναι απαραίτητο να ευθυγραμμιστούμε με τις προτεραιότητες και τις επιταγές του σύγχρονου περιβάλλοντος  ώστε να συνεχίσουμε να παράγουμε με υπευθυνότητα μακροπρόθεσμη αξία για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα αλλά και για την κοινωνία στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Διότι οι επιχειρήσεις ευημερούν όταν οι κοινωνίες ευημερούν».

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024