Δολοφονία Άλκη: Στα Δικαστήρια ο 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Άλκη
Ο 12ος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου και της παρέας του, κατέθετε χθες για περίπου έξι ώρες στους έμπειρους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να λύσουν την υπόθεση
Στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο ο τελευταίος εκ των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη.
Ο 22χρονος παραδόθηκε χθες, το πρωί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και φέρεται να σχετίζεται με τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.
Ο 12ος φερόμενος δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου και της παρέας του, κατέθετε χθες για περίπου έξι ώρες στους έμπειρους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να λύσουν την υπόθεση.
Ηταν ο οδηγός ενός εκ των τριών αυτοκινήτων
Πρόκειται για τον άνθρωπο που μετέφερε με το αυτοκίνητο του άλλους τρεις κατηγορούμενους και ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία, ύστερα από την αναφορά στο όνομά του ως οδηγού ενός Polo αυτοκινήτου. Ο 22χρονος αναμένεται να οδηγηθεί – σήμερα – ενώπιον του εισαγγελέα.
Σημειώνεται ότι ο 22χρονος παραδέχεται ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του στη Χαριλάου, ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή στο μοιραίο επεισόδιο.
Διαβάστε επίσης: Δολοφονία Άλκη: Βρέθηκε σουγιάς στο ΙΧ του 12ου εμπλεκόμενου στην επίθεση
Τι λέει οικογένεια του 22χρονου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο παρά το γεγονός ότι μετέφερε τρία άτομα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:
«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.
Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.
Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).
Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.
Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.
Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.
Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.
Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.
Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.
Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».
- Ουνιόν Βερολίνου – Λειψία 3-1: Την… προσγείωσε απότομα
- Μπαρτζώκας: «Δυσκολευτήκαμε αμυντικά σε όλο το παιχνίδι, παίξαμε κάτω από το επίπεδό μας»
- Παρτιζάν – Ερυθρός Αστέρας 79-76: Ανατροπή στο τέλος με ηγέτη τον Ουάσινγκτον
- Εκρέμ Ιμάμογλου: Στις 9 Μαρτίου αρχίζει η δίκη – Εκτενές άρθρο του δημοσιεύει το «Foreign Affairs»
- Βίρτους Μπολόνια – Χάποελ Τελ Αβίβ 74-79: Σπουδαίο διπλό για την ομάδα του Ιτούδη και κορυφή στη Euroleague
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά το τέλος της 15ης αγωνιστικής – Σε ποια θέση βρίσκονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
- Ο ράπερ The Game «ζητά συγγνώμη» που αποκάλυψε ότι έχει κοιμηθεί με την Κιμ Καρντάσιαν
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 98-85: Κλάιμπερν και Πάντερ «καθάρισαν» στη Βαρκελώνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 12.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jake-kokot-PbDLAy38QZM-unsplash-315x220.jpg)








































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)




























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442